Maxis laat zich inspireren door andere successen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Maxis laat zich inspireren door andere successen

Maxis is bezig met een nieuwe game en laat zichzelf inspireren door de grote successen van andere games, waaronder Minecraft, LittleBigPlanet en Disney Infinity. Wat de nieuwe game zal worden is niet bekend, maar gehint wordt op een game die rust op player-created content.

Op de website van Maxis is sinds kort een vacature verschenen voor een senior designer met ervaringen, of op z’n minst kennis van de bovengenoemde games in het genre “creativity space”. Games zoals Project Spark van Microsoft en Roblox worden ook genoemd.

Dat het mogelijk om een RPG of MMO gaat is ook uit de vacature op te maken. Er wordt namelijk ook gevraagd voor “kennis van MMO’s” en begrip van onder andere dingen zoals game-progressie, ‘crafting trees’, ’technology trees’, RPG-stijl ‘leveling design’ en wiskundige loot progressie.

Dit klinkt alsof Maxis een keer een gooi wil doen naar een nieuwe game, of wellicht een nieuw genre. Sinds Maxis door EA is opgekocht is de studio verantwoordelijk geweest voor “maar” twee series: Spore en het zeer onbekende The Sims. Het zou niet raar zijn als de studio een keer een ander genre zou willen proberen, of wellicht is de vacature voor een geplande The Sims uitbreiding waarin je jouw Sim een MMORPG-fanaat kan laten zijn.