Maxis kondigt spelregels aan voor het modden van SimCity

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Maxis kondigt spelregels aan voor het modden van SimCity

Het lijkt erop dat we binnenkort toch officiële ondersteuning voor mods in SimCity mogen gaan verwachten. In een bericht op het forum van de game heeft Maxis, ontwikkelaar van de titel, een aantal spelregels voorgesteld waarin toekomstige mods zouden moeten voldoen.
De huidige versie van SimCity kan niet worden gemor, voornamelijk omdat de game een continue verbinding met het internet vereist. In het bericht op het forum stelt de ontwikkelaar dat mods de gameplay van games als SimCity sterk kan verrijken, maar dat er wel de nodige beperkingen voor moeten gelden. Wat deze beperkingen zijn wil Maxis echter niet alleen bepalen, maar samen met de community in een open discussie.
Om de discussie op gang te helpen heeft Maxis al een eerste versie van regels opgesteld. Zo zullen mods de game niet negatief mogen beïnvloeden en mogen mods die de simulatie aanpassen niet gebruikt worden in de multiplayer. Wat Maxis wel graag zou zien zijn door spelers ontwikkelde gebouwen en voertuigen die de steden kunnen vullen.