Matt Smith toegevoegd aan cast Star Wars: Episode IX

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Matt Smith toegevoegd aan cast Star Wars: Episode IX

Niemand minder dan acteur Matt Smith is toegevoegd aan de cast van Star Wars: Episode IX. De Britse acteur is onder andere bekend van de series Doctor Who en The Crown. J.J Abrams neemt wederom de regie op zich. 

Vandaag heeft Variety bevestigd dat Matt Smith aan de cast van Star Wars: Episode IX is toegevoegd. Welke rol de acteur gaat spelen, is nog niet bekendgemaakt. Wel weten we dat hij een sleutelrol gaat spelen in dit laatste Skywalker-avontuur.

Naast Matt Smith werd eerder bekend dat Lord of the Rings-acteur Dominic Monoghan en The Americans-actrice Keri Russell ook in de film zitten. De nieuwe acteurs maken hun opwachting naast Mark Hamill, Anthony Daniels, Billy Dee Williams en Carrie Fisher. Er wordt materiaal uit The Force Awakens en The Last Jedi gebruikt om Carrie Fisher’s rol in te vullen. Naast de veteranen zijn Daisy Ridley, John Boyega en Oscar Isaac ook weer van de partij.

Episode IX heeft nog geen titel of synopsis. Wel is het de bedoeling om het verhaal van de Skywalkers af te ronden. Hiermee wordt een verhaallijn van drie decennia beëindigd. De film moet in december 2019 in première gaan.