Mass Effect krijgt nieuwe boekenreeks

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Mass Effect krijgt nieuwe boekenreeks

De Mass Effect-serie zal naast een nieuwe game ook een nieuwe reeks boeken krijgen. Deze nieuwe reeks zal het gat tussen de originele trilogie en het nieuwe Andromeda op gaan vullen. De eerste titel, Mass Effect Andromeda Initiative, verschijnt in augustus.

De originele trilogie kreeg al een aantal boeken, die onder andere meer informatie gaven over de Illusive Man. Die trend zal worden doorgezet, zo laat publicatiehuis Titan Books weten. In totaal verschijnen er vier boeken in de komende jaren die onderdeel zullen vormen van de “complete, overkoepelende Mass Effect-saga”. Daarbij focust ieder boek zich op andere karakters en zal het “brandende vragen die de fans hebben beantwoorden”.

Het eerste boek, Mass Effect Andomeda Initiative, wordt geschreven door fantasy-auteur N.K. Jemisin. Deze titel moet al in augustus in de winkels liggen. De andere drie boeken verschijnen in maart 2017, september 2017 en maart 2018. Het tweede en derde boek moeten nog een auteur krijgen. Boek vier heeft al wel een schrijver in de vorm van Mac Walters, creative director van de Mass Effect-serie.