Mass Effect: Andromeda-trailer toont exploratie universum en planeten

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Mass Effect: Andromeda-trailer toont exploratie universum en planeten

Het duurt nog even voordat we met de Game van de Maand aan de slag mogen, maar gelukkig houdt EA ons zoet met toffe trailers van Mass Effect: Andromeda. In de laatste gameplaytrailer worden we getrakteerd op het verkennen van het universum en het landen op planeten in Andromeda. Ook krijgen we de eerste details te zien van het bouwen van een basis. 

Het duurt nog een paar weken voordat Mass Effect: Andromeda in de winkels ligt op 23 maart. Tot die tijd moeten we het nog even doen met gameplayvideo’s. Vandaag mogen we een blik werpen op het Helius Cluster, waarin je tussen tientallen sterrenstelsels kunt reizen met het ruimteschip Tempest. Op de map is te zien dat er meer dan honderd planeten te ontdekken zijn in Andromeda. Op een deel daarvan kun je ook daadwerkelijk landen.

Elke planeet heeft haar eigen uitdagingen wat betreft klimaat, lokale bevolking en vijanden. Op deze planeten kun je de leefbaarheid verbeteren door de lokale kolonies te helpen en missies te voltooien. Deze sturen je door uitgestrekte gebieden, waar je met de Nomad doorheen mag crossen. Wanneer je het vertrouwen van de lokale bevolking wint en je de nodige vijanden hebt uitgeschakeld, neemt de leefbaarheid van een planeet toe en kun je op termijn een basis stichten.

Het voltooien van missies op planeten geeft je ‘viability points’ waarmee je allerlei zaken kunt upgraden, waaronder de Nexus. Dit ruimtestation verschaft je nieuw personeel, waardoor je beter kunt handelen of verkennen.

Mass Effect: Andromeda komt uit op 23 maart voor PlayStation 4, Xbox One en pc.