Mass Effect: Andromeda definitief uitgesteld naar 2017

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Mass Effect: Andromeda definitief uitgesteld naar 2017

Het hing al een beetje in de lucht, maar vandaag hebben EA en Bioware bevestigd dat Mass Effect: Andromeda niet meer dit jaar zal verschijnen. Het gerucht dat de game verplaatst zou worden naar 2017 deed zich al weken voor en vandaag is dat helaas de waarheid gebleken.

Op de officiële website van Mass Effect heeft Aaryn Flynn, de General Manager van Bioware, een verklaring gepubliceerd met de reden waarom we nog wat langer moeten wachten op het vierde deel van de sci-fi-franchise.

Met Mass Effect: Andromeda is ons team van Bioware hard aan het werk om de grenzen te verleggen van deze geliefde franchise. Ja, we brengen het beste van alles waar iedereen zo van houdt: ongelooflijke verhalen, personages en leuke third-person gevechten. Op het kantoor hebben we de game al veel gespeeld en we zijn tot de conclusie gekomen dat we op de goede weg zijn, maar dat we wel meer tijd nodig hebben om de game te leveren zoals we die voor ogen hebben.

Mass Effect: Andromeda wordt nu uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2017 of, zoals de berichten begin maart al aangaven, het laatste kwartaal van het fiscale jaar 2016. Op 12 juni zal de game nog wel uitgebreid behandeld worden op het EA Play evenement in Los Angeles, een paar dagen voor de E3.