Marvel’s Spider-Man snelst verkochte first-party PlayStation-game

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Marvel’s Spider-Man snelst verkochte first-party PlayStation-game

De exclusieve PlayStation 4-game Marvel’s Spider-Man is in drie dagen wereldwijd 3.3 miljoen keer verkocht. Dit zorgt ervoor dat de game de best verkochte first-party game op de PlayStation is. Ook bij eerdere generaties kwam dit niet eerder voor. 

Hoewel de game nog maar net uit is, wist het al een record te breken. Nog nooit eerder kwam het voor dat een first-party-game voor de console zo snel liep. Zelfs populaire games als God of War en Horizon: Zero Dawn kregen dit niet voor elkaar. God of War hield daarentegen wel het vorige record. Naast best verkochte game, is Spider-Man ook de snelst verkochte superheldengame ooit.

Insomniac Games die onder andere Overdrive en Ratchet and Clank produceerde zijn het brein achter het product. Sony gaf de game uit. Spider-Man gaat over Peter Parker die naast zijn dagelijkse leven in New York, allerlei schurken moet tegenhouden. Binnenkort komt de eerste uitbreiding uit voor Marvel’s Spider-Man. De game werd op 7 september uitgebracht op de PlayStation 4.