Marvel’s Avengers officieel onthuld

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Marvel’s Avengers officieel onthuld

Eind januari onthulden Marvel en Square Enix dat ze samen bezig waren aan The Avengers Project. Dat project werd vannacht tijdens de persconferentie van Square Enix op E3 2019 officieel voorgesteld. Zo krijgt de game de titel Marvel’s Avengers en verschijnt deze op 15 mei 2020. 

Vanaf 15 mei 2020 kruipen spelers in de huid van een van de Avengers. Alleen of samen met vrienden vormen ze teams van vier spelers en beschermen ze de aarde tegen allerlei bedreigingen. In de bijbehorende trailer krijgen we alvast een voorproefje van wat de actie-avonturengame te bieden heeft.

Marvel’s Avengers begint op A-Day. Daar stellen Captain America, Iron Man, the Hulk, Black Widow en Thor een gloednieuw Avengers-hoofdkwartier voor. Daarbij introduceren ze ook een helicarrier die gebruikmaakt van een experimentele energiebron. Zoals gewoonlijk loopt er iets mis en leidt dit tot massale vernietiging. De Avengers krijgen uiteindelijk de schuld van deze tragedie en gaan daarom uit elkaar. Vijf jaar later is de wereld opnieuw in gevaar en herenigt de groep verboden superhelden zich.

Voor de ontwikkeling van deze titel doen Marvel en Square Enix een beroep op Crystal Dynamics en Eidos Montreal. Deze ontwikkelaars zijn momenteel druk in de weer om de titel op 15 mei 2020 af te krijgen voor PlayStation 4, Xbox One, Stadia en pc.