Marvel-serie Iron Fist krijgt geen derde seizoen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Marvel-serie Iron Fist krijgt geen derde seizoen

De Marvel-serie Iron Fist, die wordt uitgezonden op Netflix, krijgt geen derde seizoen. Het tweede seizoen van de serie verscheen minder dan een maand geleden op Netflix. De streamingdienst en Marvel hebben afgelopen zaterdag laten weten dat er geen vervolg zal komen. Dit is de eerste Marvel-serie die Netflix annuleert.

Acteur Finn Jones, die het personage van Iron Fist speelt, liet over het einde van de serie via zijn Instagram weten: “Met elk einde komt een nieuw begin. Ik heb een gigantische hoeveelheid liefde en respect voor de mensen die bezig waren met de laatste twee seizoenen”.

Iron Fist gaat over Danny Rand (Iron Fist). Rand is een beoefenaar van vechtkunsten en drager van een mystieke kracht dat bekend staat als de Iron Fist. Iron Fist is een fictieve superheld die voor het eerst verscheen in Marvel Premiere #15 (mei 1974) gepubliceerd door Marvel Comics. De superheld is bedacht door Roy Thomas en Gil Kane.

Ondanks dat de serie stopt, zullen er nog genoeg andere series voor de Marvel-fans komen. Marvel werkt namelijk samen met Netflix aan vervolgseizoenen van Jessica Jones, Luke Cage en Daredevil. Daarnaast zullen er in de toekomst shows komen over Loki (Tom Hiddleston) en Scarlet Witch (Elizabeth Olsen).