Mario werkt officieel niet langer als loodgieter

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Mario werkt officieel niet langer als loodgieter

Karter, dokter, tennisser, voetballer, bouwvakker; allemaal beroepen die we Mario de laatste jaren geregeld hebben zien uitoefenen. Maar wanneer hebben we hem voor het laatst een gootsteen zien ontstoppen? Of een toilet zien repareren? Dat zijn dagen als loodgieter geteld zijn blijkt inmiddels ook uit zijn officiële biografie op de Japanse website van Nintendo.

Volgens het officiële profiel van de Italiaan op de website van Nintendo, is hij op dit moment niet langer werkzaam als loodgieter. Wel zou hij dit beroep in het verleden ooit eens uitgevoerd hebben:

All around sporty, whether it’s tennis or baseball, soccer or car racing, he [Mario] does everything cool. As a matter of fact, he also seems to have worked as a plumber a long time ago…

Profiel Mario Nintendo 
 Pixel Vault

Volgens geestelijk vader van Mario Shigeru Miyamoto, was het oorspronkelijk ook helemaal niet de bedoeling om van het personage een loodgieter te maken. Zijn eerste opwachting maakte hij namelijk in Donkey Kong uit 1981. Deze game speelt zich af op een bouwplaats en Mario was dan ook eigenlijk bedoeld als timmerman.

Pas toen Mario in 1983 opnieuw zijn opwachting maakte in Mario Bros., werd besloten hem in een loodgieter te veranderen. Dit had te maken met het feit dat de game zich voor een groot deel onder de grond afspeelde en de grote hoeveelheid buizen waar doorheen gereisd diende te worden.