Mario mogelijk terug naar ‘open-world’ stijl

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Mario mogelijk terug naar ‘open-world’ stijl

In een interview met het Duitse Gamekult vertelde de producer van Super Mario 3D World dat de Mario serie mogelijk teruggaat naar de stijl van Mario 64 en Mario Sunshine als fans dat “graag genoeg willen”.

Yoshiaki Koizumi is al een lange tijd de producer van de Mario serie en regelmatig wordt aan hem de vraag gesteld of de serie ooit terug zal gaan naar de meer “open-world” stijl die voor het laatst gezien is in Super Mario Sunshine uit 2003.

“Ik weet niet zeker of Super Mario 64 onder de definitie van een open-world game valt, maar ik denk dat Super Mario Sunshine meer consistent is met die definitie vanwege Isle Delfino en de meerdere werelden die je kan ontdekken. Ons uitgangspunt met Super Mario is dat je duidelijk kan zien waar je als speler heen moet. Dat is ook de reden waarom de vlaggenstokken altijd goed te zien zijn, met name in Super Mario 3D World.

Maar, als een zeer grote groep van spelers duidelijk maakt interesse te hebben voor een meer open Mario game, dan zullen we dat verzoek zeer serieus nemen.”

Super Mario 3D World is de jongste telg in de Mario serie en zal verschijnen op 29 november voor de Wii U. Net als voorgaande games zal ook deze game meer liggen in de trend van Super Mario Bros. 3 en New Super Mario Bros., dan bijvoorbeeld Super Mario 64.