Mario Kart 8 krijgt Zelda- en Animal Crossing-DLC

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Mario Kart 8 krijgt Zelda- en Animal Crossing-DLC

Nintendo heeft aangekondigd dat het met twee betaalde DLC-pakketten zal komen voor Mario Kart 8. De Wii U-game krijgt twee pakketten die in het teken staan van The Legend of Zelda en Animal Crossing. De pakketten zullen los 8 euro kosten, maar een bundel kost 12 euro.

De pakketten zullen een aantal nieuwe zaken aan de game toevoegen. Volgens Nintendo zal ieder pakket vier nieuwe wagens, drie nieuwe racers en twee nieuwe cups met ieder vier banen bevatten. Over het The Legend of Zelda-pakket weten we momenteel dat deze Link, Tanooki Mario en Cat Peach zal toevoegen en een Falcon-kart uit de F-Zero games met zich mee brengt. Van het Animal Crossing-pakket weten we dat Villager, Isabella en Dry Bowser in een kart zullen stappen. Daarnaast zal het parcours van Wario’s Gold Mine, dat we kennen uit de Wii-versie van Mario Kart, zijn opwachting maken in één van de pakketten.

De twee DLC-pakketten kunnen nu al besteld worden via de E-shop van Nintendo, maar zullen nog wel moeten wachten voordat ze aan de slag kunnen. Het The Legend of Zelda-pakket komt pas in november op de markt en op het Animal Crossing-pakket moet men zelfs tot mei 2015 wachten. De pakketten zullen voor 8 euro per stuk over de digitale toonbank gaan, maar een bundel-aankoop is goedkoper: de pakketten kosten samen 12 euro.

Voor wie niet zo lang kan wachten op de DLC, kan vandaag al aan de slag met de Mercedes-DLC die Nintendo eerder al aankondigde. Deze gratis DLC laat spelers racen in een kart-versie van de Mercedes-Benz GLA en de klassieke 300 SL Roadster en Silver Arrow.