Mario Kart 8 Deluxe komt met rare controller beperking

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Mario Kart 8 Deluxe komt met rare controller beperking

Mario Kart 8 Deluxe ligt aankomende vrijdag in de winkels. Nu de eerste recensies online verschijnen, blijkt er een rare controller beperking in de game te zitten. Wanneer spelers gebruik maken van split screen Wireless Play, kunnen de Joy-Cons enkel los worden gebruikt.

Met Mario Kart 8 Deluxe is het mogelijk om tot acht consoles aan elkaar te koppelen om multiplayer te spelen. Daarbij is het ook nog eens mogelijk om op iedere console twee spelers in splitscreen te laten racen, waardoor je dus op een totaal van 16 spelers komt.

Momenteel lijkt er echter een probleem te ontstaan wanneer iemand twee setjes Joy-Cons heeft voor een enkele console. Wanneer spelers namelijk in de split screen modus draadloos tegen andere spelers willen spelen, gaat dit alleen met een Pro-controller of losse Joy-Cons. Twee setjes Joy-Cons op een enkele console gebruiken in deze modus is simpelweg niet mogelijk.

Volgens de FAQ-pagina voor de game is het “limiet van de verbonden controllers afhankelijk van het type, maar ook afhankelijk van welke functies van de controller worden gebruikt en of er gebruik wordt gemaakt van lokale communicatie”. Dit laatste is dan ook waarschijnlijk de boosdoener, maar Nintendo heeft momenteel nog geen officiële reactie gegeven.