Man klaagt Bethesda aan vanwege Fallout-verslaving

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Man klaagt Bethesda aan vanwege Fallout-verslaving

Een man uit Siberië klaagt Bethesda aan omdat het bedrijf hem niet genoeg had geïnformeerd over de verslavende aard van Fallout 4. Sinds hij de game heeft ontdekt kan hij niet ophouden met spelen en is hij onder andere zijn baan en vrouw kwijtgeraakt.

De ene persoon is gevoeliger voor verslavingen dan de ander, maar zelden leidt het tot een rechtszaak. Een 28-jarige man uit Krasnojarsk neemt wel juridische stappen tegen Bethesda omdat hij dankzij zijn Fallout 4-verslaving veel kwijt is geraakt. Hij eist een schadevergoeding van 500.000 Roebel (ongeveer €6500) wegens emotionele schade.

De man uit Siberië zag een reclame voor Fallout 4 en downloadde de game. Hij wilde de game maar “een paar avonden” spelen maar dat pakte totaal anders uit. Hij ging niet meer naar zijn werk omdat hij Fallout 4 wilde spelen, waardoor hij later is ontslagen. Hij ging niet meer om met zijn vrienden en ondertussen had zijn vrouw hem verlaten. Hij zegt door de stress van deze omstandigheden gezondheidsproblemen te hebben gekregen, wat allemaal komt door het spelen van de game.

Als ik had geweten dat deze game zo verslavend was, had ik er beter voor gewaakt. Ik had de game niet gekocht, of gewacht met spelen totdat ik veel vrije tijd had, zoals tijdens de feestdagen.

Het klinkt misschien belachelijk, maar helemaal kansloos is zijn zaak niet. In Hawaii is er een soortgelijke rechtszaak geweest. Een man claimde zo’n 20.000 uur te hebben gestoken in Lineage 2 en klaagde daarom NCSoft aan. Hij zou vanwege zijn verslaving niet meer normaal kunnen functioneren. Hij won de zaak, waardoor NCSoft zijn juridische kosten moest betalen en een kleine vergoeding.