Man gedood bij doorverkoop PlayStation 4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Man gedood bij doorverkoop PlayStation 4

Tijdens het doorverkopen van een PlayStation 4 console in Californië werd de verkoper overvallen en neergeschoten meld het San Jose Mercury News. Het slachtoffer zou via het internet een afspraak hebben gemaakt om de spelcomputer door te verkopen met uiteindelijk fatale gevolgen, blijkt uit een politierapport.

Het slachtoffer, die begin twintig zou zijn geweest, zou de schutter online hebben leren kennen en een overeenkomst hebben gesloten om de pas uitgebrachte console aan hem te verkopen. Na de ontmoeting werd er echter een aantal keer op de verkoper ingeschoten. De verdachte pakte het systeem en vluchtte weg, aldus de politie. Het slachtoffer werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij later overleed aan zijn verwondingen.

Momenteel is het onderzoek nog gaande; er worden beveiligingsbeelden gecontroleerd om de identiteit van de dader te achterhalen en de lokale politie is nog steeds op zoek naar getuigen. De PlayStation 4 verkocht in de eerste 24 uur na de release op 15 november jongstleden al een miljoen exemplaren in de Verenigde Staten.