Makers Angry Birds in de problemen

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Makers Angry Birds in de problemen

De ontwikkelaar van Angry Birds heeft het de afgelopen maanden niet makkelijk gehad. De inkomsten vallen tegen en nu heeft het bestuur besloten om het salaris van de eigenaar en de voorzitter te verlagen. Dit terwijl de omzet van het bedrijf nog altijd groeit.

De Finse ontwikkelaar Rovio heeft hun financiële jaarverslag gepresenteerd, waaruit blijkt dat de aandeelhouders niet tevreden zijn met de opbrengsten. Als gevolg wordt het salaris van de eigenaar, Kaj Hed, en de voorzitter, Mika Ihamuotila, verminderd. De eigenaar gaat nu € 7.500 verdienen, tegenover zijn eerdere beloning van € 10.000 en de voorzitter ziet zijn inkomsten vanuit het gamebedrijf dalen naar €9.500.

Deze beslissing is genomen, omdat de inkomsten van Rovio niet aan de verwachtingen van de investeerders voldoen. De studio staat bekend om de Angry Bird-games en de laatste drie games in deze serie hebben het een stuk minder goed gedaan dan verwacht. Rovio had in 2017 een omzet van € 297,2 miljoen.

Eerder dit jaar maakte Rovio ook bekend dat hun studio in Londen wordt gesloten. Daar werkten op dat moment zeven mensen.