Maker van Flappy Bird keert terug met Ninja Spinki Challenges

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Maker van Flappy Bird keert terug met Ninja Spinki Challenges

dotGEARS begint het jaar meteen met een nieuwe game: Ninja Spinki Challenges. Het bedrijf van Dong Nguyen is bekend van Flappy Bird, maar na het succes van deze beruchte vogel bleven de andere games van de ontwikkelaar achter qua populariteit. Misschien verandert dat met Ninja Spinki Challenges.

Nguyen ontwikkelde Ninji Spinki Challenges in samenwerking met uitgever Obokaid’em Games. In deze game krijg je de controle van de ninja genaamd Spinki. Ondanks het feit dat je een gelimiteerd aantal acties hebt die je kunt uitvoeren, wordt er met behulp van ingewikkelde puzzels toch voor interessante vormen van gameplay gezorgd. Het scherm aanraken zorgt er bijvoorbeeld voor dat je een shuriken gooit, terwijl je moet vegen om voorwerpen te ontwijken.

Hoewel de game niet zo moeilijk begint als Flabby Bird, wordt de moeilijkheidsgraad steeds wat hoger. Het bestaat uit zes verschillende mini-games, van het ontwijken van fruit tot het gooien van shurikens. Je moet in de verschillende levels zo lang mogelijk zien te overleven. De mini-games bevatten verschillende uitdagingen, die beginnen met bijvoorbeeld dat je tien secondes lang in leven moet blijven en steeds uitdagender worden. Uiteindelijk kun je levels oneindig lang spelen of dit in ieder geval proberen.

Momenteel is de game gratis te downloaden voor iOS en Android. Microtransacties zijn nog geen deel van de game, hoewel er wel advertenties inzitten. Als je deze bekijkt, kun je mogelijk bonussen voor bij het spelen krijgen.