Maker van Candy Crush nu aan de slag met Call of Duty-game

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Maker van Candy Crush nu aan de slag met Call of Duty-game

King heeft bekendgemaakt een nieuwe Call of Duty game te gaan ontwikkelen. Dit wordt een mobiele game. Dit is zeker opvallend te noemen, aangezien King zich tot op heden enkel bezig hield met Facebook-games als Candy Crush en Farm Heroes.

De ontwikkelaar King heeft op zijn website een aparte pagina gemaakt voor de zoektocht naar een geheel nieuw team dat zich moet gaan richten op de nieuwe Call of Duty-game. Hoe de game eruit gaat zien, is op dit moment nog niet bekend. Ook de titel van de mobiele Call of Duty-game is niet bekend, al lijkt de pagina van King te hinten naar “Reload”.

King is bij het grote publiek bekend door Candy Crush Saga en Farm Heroes Saga. Voor hun succes bezat King de website Royalgames, destijds King.com, waarop meerdere korte games te spelen waren, waaronder Candy Crush. Activision Blizzard kondigde in 2015 aan King over te nemen voor een bedrag van 5,4 miljard euro. In 2016 was de overname compleet. Sindsdien heeft King toegang tot een bestand van een half miljard gamers.