Maker The Last Guardian werkt aan nieuwe titel

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Maker The Last Guardian werkt aan nieuwe titel

We hebben vandaag fijn game nieuws voor de fans van The Last Guardian en Shadow of the Colossus. In een interview met Famitsu (vertaald door Gematsu) wordt duidelijk dat de maker van deze games, Fumito Ueda, druk bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe titel.

Het Japanse tijdschrift Famitsu staat regelmatig garant voor wat toffe nieuwtjes en het lijkt erop dat het nieuwe nummer daarop geen uitzondering is. Het blad heeft een interview weten te scoren met Fumito Ueda en die heeft ons genoeg te vertellen. De beste man en zijn studio genDesign zijn namelijk druk bezig met een nieuwe game. Veel vertelt hij niet over de game, maar hij weet wel enkele dingen over het ontwikkelproces te vertellen.

Hij geeft aan dat het bedrijf zich momenteel in het stadium van eindeloos proberen bevindt. Het heeft namelijk enkele ideeën, maar het moet nog duidelijk worden of anderen interesse hebben in diezelfde ideeën. GenDesign wordt daarin momenteel ondersteund door Kowloon Nights, een bedrijf dat ontwikkelaars financiert. Dit zorgt ervoor dat het langzaamaan kan beginnen aan een prototype. Het eerste belang voor de ontwikkelaar is nu de kern van de game en vanuit daar kan verder gewerkt worden. Ueda geeft ook aan dat de titel niet voelt als een indiegame en zijn mensen het liefst naar een grote titel toe willen, net als met voorgaande games het geval was. Als laatste benadrukt hij dat dit een compleet nieuwe titel is en geen sequel.

Ueda 
 Pixel Vault

Zoals je kunt lezen, weten we eigenlijk nog niks over de titel waar Ueda het over heeft. Het enige wat we hebben, is bovenstaande afbeelding.