Maker Prison Architect komt morgen met nieuwe game Scanner Sombre

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Maker Prison Architect komt morgen met nieuwe game Scanner Sombre

Uit het niets komt de maker van Prison Architect met een nieuwe trailer van een game waar al enige tijd aan gewerkt is. Daarnaast komt de game morgen al uit. Mocht je hopen op een vervolg op Prison Architect of een andere Prison Architect-achtige game, dan moeten we je helaas teleurstellen.

Introversion Software is verantwoordelijk voor het goed ontvangen Prison Architect en de kleine studio komt nu met een nieuwe game op de proppen: Scanner Sombre. De game heeft niets met gevangenissen of een andere vorm van management te maken en is zelfs first-person. In de game beleef je een kort avontuur, waarbij je voornamelijk aan het ontdekken bent.

Je navigeert door Scanner Sombre met een LIDAR-scanner, die met lichtpuntjes de omgeving zichtbaar maakt. De wereld in de game is namelijk geheel onzichtbaar voor het blote oog. Zodra je de scanner aanzet, ontvouwd zich een heus lichtspektakel en kan je avontuur beginnen.

De game moet woensdag 26 april al uitkomen en de makers hebben aangegeven dat het een kort avontuur is. Je kunt de game krijgen via de Humble Store voor ongeveer 12 euro.