Majora’s Mask krijgt 3DS remake

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Majora’s Mask krijgt 3DS remake

Nintendo heeft vandaag tijdens de nieuwste Nintendo Direct-presentatie aangekondigd dat The Legend of Zelda: Majora’s Mask een remake gaat krijgen op de 3DS. Daarmee is het de tweede Legend of Zelda-game die een remake krijgt op de handheld.

The Legend of Zelda: Majora’s Mask dateert alweer uit 2000 en wordt door velen gezien als het meest duistere deel uit de serie. In Majora’s Mask reist Link door de tijd, in de hoop het neerstorten van de maan op Hyrule te stoppen. De game is de tweede Legend of Zelda-game voor de Nintendo 64 welke de sprong maakt naar de 3DS. In 2011 werd The Legend of Zelda: Ocarina of Time al opnieuw ontwikkeld voor de handheld van Nintendo.

In de presentatie zegt Nintendo-president Satoru Iwata dat Nintendo het originele gevoel van de game wilde behouden: “Terwijl we aan de remake werkte, streefde we ernaar om de uitdaging te behouden uit het origineel, maar de game toch voor iedereen toegankelijk te maken.”

De remake van The Legend of Zelda: Majora’s Mask staat op de planning voor de lente van 2015. De eerste trailer van de game kan je hierboven bekijken.