Magic: The Gathering wordt animatieserie

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Magic: The Gathering wordt animatieserie

Het populaire kaartspel Magic: The Gathering krijgt een eigen animatieserie. Dit heeft Variety naar buiten gebracht. Volgens het bericht gaan de regisseurs Joe en Anthony Russo (Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame) de serie produceren.

De Russo’s gaan Magic: The Gathering in samenwerking met Netflix, Wizards of The Coast en Hasbro’s Allspark Animation maken. Anthony en Joe Russo gaan als producenten toezien op een hele nieuwe verhaallijn en gaan verder met de verhaallijnen van de Planewalkers en andere bekende personages uit de Magic-franchise.

De Russo’s geven zelf aan al jaren spelers en fans van het spel te zijn. Ook geven ze aan dat het een waar passieproject wordt. De twee broers schrijven mee aan het scenario in samenwerking met Henry Gilroy en Jose Molina. Yoriaki Mochizuki gaat het geheel regisseren en ook produceren. Octopie neemt de daadwerkelijke productie op zich en Bardel Entertainment wordt verantwoordelijk voor de animatie.

Magic: The Gathering werd bedacht door Richard Garfield en verscheen voor het eerst in 1993. Sindsdien zijn er tal van digitale spellen, stripreeksen en boekenreeksen verschenen. Ook heeft het spel al meerdere edities gekend en is het in elf verschillende talen uitgebracht.