Mag’Har orcs komen naar World of Warcraft als speelbaar ras

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Mag’Har orcs komen naar World of Warcraft als speelbaar ras

De nieuwe World of Warcraft-uitbreiding Battle for Azeroth hernieuwt niet alleen de strijd tussen Horde en Alliance, maar gooit ook nieuwe speelbare rassen in de strijd. Er kan momenteel al geleveld worden met vier nieuwe rassen, maar ook de Mag’Har orcs maken hun opwachting.

We weten al enige tijd dat de Dark Iron Dwarves, Kul Tiran Humans en Zandalari Trolls als Allied Race aan World of Warcraft worden toegevoegd en recent maakte Blizzard bekend dat er ook een nieuwe orc-clan wordt toegevoegd aan de speelbare rassen van de MMO. Vandaag maakte de ontwikkelaar meer details bekend over de dwergen en de Mag’Har orcs in een preview.

De Mag’Har orcs verschillen in de eerste plaats sterk in uiterlijk ten opzichte van de orcs waar we tot nog toe mee konden spelen. Ten eerste hebben ze nooit felblood gedronken en zijn ze dus niet groen. Daarnaast staan ze rechtop, wat veel spelers blij zal maken, aangezien de kromme ruggen van de huidige orcs voor sommigen een doorn in het oog is.

Mag’Har orcs kunnen de Hunter-, Mage-, Monk-, Priest-, Rogue-, Shaman- en Warrior-klasse kiezen. Daar zit een grote overlap in met de huidige orcs, behalve dat de Warlock-klasse is geruild met de Priest-klasse. Daarnaast kunnen de Mag’Har geen Death Knight worden, aangezien ze ook niet bij de gebeurtenissen van de uitbreiding Wrath of the Lich King waren.

De Mag’Har-clan is overigens niet nieuw in de game. De clan was ten tijde van Siege of Orgrimmar een fanatieke aanhanger van Grommash Hellscream en ligt dus niet bepaald goed in de Horde-factie. Nu er echter een all-out oorlog aankomt tussen Horde en Alliance, moeten ook zij zich weer onder de Horde-banner scharen om te overleven.

Meer weten over Battle for Azeroth? Lees hier onze preview.