Madden Bowl-winnaar krijgt boete vanwege racistische tweets

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Madden Bowl-winnaar krijgt boete vanwege racistische tweets

Chris McFarland won de finale van Madden Bowl en kreeg hierdoor voor hem ongekende roem. Door de aandacht die hij hierdoor kreeg, stond zijn verleden plotseling in de schijnwerpers. Daar vonden mensen dat hij in het verleden nogal ongepaste tweets had geplaatst. Maar mensen kunnen veranderen, toch? Nu bleek dit bij McFarland niet helemaal het geval.

Als winnaar van het Madden NFL-toernooi moet je je bewust zijn van hoe je je gedraagt. Dit leerde McFarland op de harde manier nadat hij een waarschuwing van EA kreeg om te stoppen met het tweeten van zulke berichten tijdens en na de competitie. Toen hij besloot dit te negeren en door te gaan, nam EA maatregelen om hem te straffen.

Van het prijsgeld dat McFarland gewonnen heeft, trok EA er $3000 vanaf. Dit lijkt niet veel in vergelijking met het totale prijsgeld van $75,000. Dit geld zou volgens Matt Marcou van EA naar cursussen gaan die spelers helpen met het acclimatiseren aan de potentiële aandacht die bekende gamers krijgen. Daarnaast verwijderde EA ook 100 Madden NFL-punten van McFarlands record, wat hem van 1000 naar 900 punten bracht.

Uiteindelijk verwijderde McFarland de offensieve tweets, met uitzondering van een reactie bedoeld voor de mensen die door zijn tweets hadden gesnuffeld. Daarna tweette hij over hoe hij nu begreep wat hij fout had gedaan. Uit andere berichten die hij zelf ge(re)tweet heeft, blijkt echter dat hij het irritanter vond dan dat hij er echt spijt van had. Hoe dan ook, McFarland heeft alsnog een plek veroverd in de Madden Championship Series die eind mei plaatsvindt.