Madden 19-kwalificaties gecanceld door EA na schietpartij

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Madden 19-kwalificaties gecanceld door EA na schietpartij

Electronic Arts heeft de overige drie Madden-kwalificatietoernooien gecanceld. Dit is besloten na de schietpartij van afgelopen zondag, die tijdens het toernooi voor Madden 19 in Jacksonville plaatsvond. Bij deze schietpartij kwamen drie mensen om het leven, waaronder de dader. Elf anderen raakten gewond.

Na het drama van afgelopen zondag tijdens het kwalificatietoernooi van Madden 19 in Jacksonville, Florida heeft EA besloten de andere toernooien te schrappen. Op de website van het videogamebedrijf laat CEO Andrew Wilson weten mee te leven met de nabestaanden van de slachtoffers en gewonden. Hij noemde de twee overleden spelers die omkwamen tijdens het toernooi positieve en vaardige deelnemers.

Vervolgens ging Wilson door naar de aankondiging dat de drie overige kwalificatietoernooien gecanceld werden. Aanleiding hiervoor was volgens de CEO dat de veiligheid gewaarborgd moest worden. Ook de manier waarop zou herzien moeten worden. Dit zou niet alleen voor de Madden-toernooien gelden, maar voor alle events die EA gaat plannen.

Voor Wilson is dit de eerste keer dat het bedrijf een situatie als die van afgelopen zondag moet verwerken. Hij zegt ook dat niet alleen EA, maar ook de gaming community voor het eerst met zo’n verschrikkelijke voorval heeft kennisgemaakt.

De sheriff van Jacksonville heeft inmiddels bevestigd dat de schutter van afgelopen zondag de 24-jarige David Katz betreft. Het vaderlijk huis van Katz in Baltimore is later diezelfde dag doorzocht door politie voor het onderzoek dat nog loopt.