MacOS-versie Metal Gear Rising: Revengeance niet meer speelbaar

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
MacOS-versie Metal Gear Rising: Revengeance niet meer speelbaar

Spelers die Metal Gear Rising: Revengeance willen spelen, komen momenteel van een koude kermis thuis. Een Reddit-gebruiker ontdekte dat de game helemaal niet meer werkt door een falend DRM-systeem.

Gamen op MacOS is niet een heel gebruikelijk gezicht, gezien de beperkte ondersteuning van ontwikkelaars. Van de games die wél beschikbaar zijn, mag je verwachten dat ze gewoon werken. In het geval van het in 2013 verschenen Metal Gear Rising: Revengeance is dat echter niet meer het geval. Volgens Reddit-gebruiker Tryingtowakeupnow krijgen spelers een foutmelding als ze de game proberen op te starten:

MetalGearRisingRevengeance[3771]: regapi failed: 6
MetalGearRisingRevengeance[3782]: regapi failed: 6
TNGLauncher[3781]: Couldn’t open application: 6
MetalGearRisingRevengeance[3798]: regapi failed: 6
TNGLauncher[3797]: Couldn’t open application: 6

Het probleem ligt bij het DRM-systeem dat ontwikkelaar Transgaming heeft gebruikt. De studio verantwoordelijk voor de port is namelijk niet meer actief in de industrie, waardoor de DRM-servers ook offline zijn gegaan. Hierdoor zal de game niet meer opstarten en het lijkt erop dat ook uitgever Konami daar weinig verandering in zal brengen. Steam heeft de game ondertussen voor MacOS uit de winkel gehaald.