Machinima ontslaat 81 werknemers en sluit deuren

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Machinima ontslaat 81 werknemers en sluit deuren

Nadat eerder alle video’s al van de Machinima-kanalen op YouTube verdwenen, blijkt nu dat het helemaal klaar is met de groep kanalen. Het bedrijf heeft bevestigd dat het helemaal zal stoppen en dat bijna alle werknemers op straat komen te staan. Slechts enkele werknemers zullen nog actief blijven bij OtterMedia, het recentelijke moederbedrijf van de groep kanalen.

Machinima is voor velen geen onbekende naam: het multiplatform online entertainment netwerk werd in 2000 opgericht en stond bekend om sterke geek-gerelateerde content. In 2016 werd het volledig ingelijfd door Warner Bros., maar verschoof begin dit jaar naar AT&T’s OtterMedia. Nu blijkt dus dat het helemaal gedaan is voor het platform. Op 1 februari zijn 81 van de werknemers ontslagen. Enkele andere werknemers blijven nog actief binnen OtterMedia, zo blijkt uit een statement van een woordvoerder van Machinima:

A select number of employees remain with the company, which is now actively providing services to supercharge the combined portfolio of Otter Media. Machinima has ceased its remaining operations, which includes layoffs. Russell Arons remains with Machinima, and is assisting with transitional activities as she explores new opportunities.

Het rommelde recent al eerder bij het platform, nadat op 18 januari alle content op de YouTube-kanalen van het platform offline werden gehaald. De verklaring vanuit OtterMedia hiervoor was dat het bedrijf zich wilde focussen op nieuwe content op andere platformen. Uiteindelijk bleek het niets meer dan een voorbode te zijn.