Maandoverzicht september

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Maandoverzicht september

Met gamescom achter de rug gaan we een drukke periode tegemoet waarin veel van de aangekondigde games uitkomen. Hoewel we maar weinig ‘triple A’ games te spelen hebben dit najaar, is de lijst van verwachte games toch nog redelijk lang. Dus zonder verder oponthoud duiken we er deze keer meteen in.

In september kunnen we in ieder geval Destiny 2 verwachten, waar menig speler op wacht. Daarnaast mogen we deze maand ook alweer met het uitbreidingspakket van Dishonored 2, Death of the Outsider, aan de slag. Niet veel later komt Capcom met Marvel vs. Capcom: Infinite en ook fans van Total War: Warhammer hoeven niet lang meer te wachten op de sequel. Uiteindelijk begint het voetbalseizoen weer met FIFA 18, wat tevens een van de weinige Switch-games van de maand is.

FIFA 18

Van alle sportgames die in september uitkomen, is FIFA 18 van EA Sports waarschijnlijk de populairste. Bovendien is dit een van de weinige games die op meer dan drie consoles uitkomt. Spelers op pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en Nintendo Switch mogen vanaf 29 namelijk het voetbalveld op. De games verschillen echter wel per console.

De versies voor PlayStation 4 en Xbox One zetten het verhaal uit The Journey namelijk voort, terwijl de Legacy Edition voor PlayStation 3 en Xbox 360 dit niet bevatten. Deze is namelijk voor de Frostbite 3-engine ontwikkeld, wat de oudere consoles niet ondersteunen. In The Journey: Hunter Returns, kunnen spelers verder met het verhaal van Alex Hunter.

Voor wie op pc, PlayStation 4 of Xbox One speelt, zijn er ook de FIFA 18 Ultimate Team Icons, voorheen Legends genoemd. Hiermee kunnen spelers in het Ultimate Team-modus voetballen met iconen uit de voetbalwereld.

Destiny 2

Een paar maanden geleden bespraken we Destiny 2 al vanwege de bèta die toen begon. Nu is het echter zo dat de game zijn volwaardige release krijgt, op de pc-versie na. Spelers met een PlayStation 4 of Xbox One mogen vanaf 6 september al aan de slag met deze multiplayer first-person shooter die door Bungie ontwikkeld wordt.

Zoals al eerder genoemd is, zijn er niet veel verschillen tussen Destiny en Destiny 2. Als je de eerste game dus leuk vond, dan bevalt deze vast en zeker ook weer. Spelers moeten weer kiezen tussen Hunters, Warlocks en Titans. Elke klasse heeft zijn eigen vaardigheden en talenten.

De matchmaking in de game is wel veranderd ten opzichte van Destiny 2. ‘Guided Games’ zorgen er straks voor dat spelers makkelijker anderen vinden om mee te spelen. Ook zijn de klassen van wapens aangepast in deze game. In plaats van Primary, Special en Heavy wapens bestaan er nu alleen Kinetic, Energy en Power wapens. Ook is het teleporteren tussen verschillende locaties op één planeet mogelijk in Destiny 2.

https://www.youtube.com/watch?v=LSxElWwWVFE

Dishonored: Death of the Outsider

Death of the Outsider vindt plaats na Dishonored 2, maar volgt een personage die tot nu toe alleen aan de zijlijn stond, namelijk Billie Lurk. In de vorige delen van Dishonored werkte zij nauw samen met een slechterik uit Dishonored, Daud. Vanaf 15 september neemt zij spelers op pc, PlayStation 4 en Xbox One mee op avontuur om de Outsider te vermoorden.

In de lore van Dishonored is de Outsider een mysterieus figuur die goddelijke krachten lijkt te bezitten. Niemand weet precies wie of wat hij is, of wat zijn doel is. Sommigen bidden hem aan als een ware god, anderen verachten hem juist. Hij toont zich aan een select aantal mensen die hij ‘interessant’ vindt. Die geeft hij dan ook krachten, waarmee ze mogen doen wat ze willen. Death of the Outsider beantwoordt waarschijnlijk een heleboel van deze vragen.

Hoewel dit uitbreidingspakket vooral hetzelfde zal spelen als Dishonored 2, zitten er ook een paar aanpassingen in. Zo zit er een Original Game Plus-modus in. Hiermee mogen spelers het verhaal opnieuw doorspelen met de vaardigheden uit Dishonored 2. Bovendien kan Billie contracten accepteren om speciale doelwitten buiten het verhaal om uit te schakelen.

Marvel vs. Capcom: Infinite

Vorig jaar tijdens Sony’s PlayStation Experience in december, maakte Capcom bekend te werken aan een nieuwe Marvel vs. Capcom game. Deze maand is het dan eindelijk zover: op 19 september komt deze vechtgame uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Spelers mogen dan met personages van zowel het Marvel- als het Capcom-universum de wereld redden van Ultron en Sigma, die zoals gewoonlijk alles willen vernietigen.

Waar vorige games uit deze franchise gebruikmaakten van teams van drie, is dat in Marvel vs. Capcom: Infinite veranderd naar teams van twee. De game bestaat dan ook niet langer uit ‘assists’, maar geeft spelers de mogelijkheid om makkelijk tussen de twee personages te wisselen om zo combo’s te knallen.

Naast verschillende veranderingen in de features van de game, zijn er ook wat grotere toevoegingen. Met behulp van de Inifinity Stones van Marvel, krijgen personages bijvoorbeeld tijdelijk boosts en speciale vaardigheden. Ook is de nadruk op het verhaal in Marvel vs. Capcom: Infinite iets groter dankzij de nieuwe verhaalmodus.

Total War: Warhammer II

Total War: Warhammer werd alleen al in de eerste paar dagen na release 500.000 keer verkocht. Nu, iets meer dan een jaar later, komt het tweede deel er al bijna aan. Vanaf 28 september kunnen fans van de serie weer in de huid van Lizardmen, High Elves, Dark Elves of Skaven kruipen om oorlog te voeren.

In tegenstelling tot Total War: Warhammer, is de campagne van Total War: Warhammer II meer gericht op het verhaal. Elk ras moet namelijk vechten om de Great Vortex in Ulthuan te redden of juist te vernietigen. Naast Ulthuan neemt het verhaal ook plaats in Naggaroth, de Southland en Lustria. Dit zijn verschillende eilanden en continenten uit de lore van Warhammer Fantasy.

Warhammer Fantasy is een universum gecreëerd door Games Workshop, wat beter bekend is om de miniatuurfiguurtjes van bordspellen zoals Warhammer 40K. Total War is een van de vele ontwikkelaars die aan de slag mag met het intellectuele eigendom van Games Workshop. Een combinatie tussen de strategische games van Total War en de fantasy-setting van Warhammer bleek een groot succes te zijn, vandaar dat we er waarschijnlijk ook een derde game van kunnen verwachten.

Overige games:

–          1 september: Culdcept Revolt (Nintendo 3DS)

–          1 september: Xenia (pc)

–          1 september: Necrosphere (pc)

–          1 september: Songbringer (pc, Xbox One)

–          1 september: White Noise 2 (Xbox One)

–          1 september: Rabi-Ribi (PlayStation 4)

–          1 september: Warriors All-Stars (pc, PlayStation 4)

–          4 september: Reaching for Petals (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          5 september: Songbringer (PlayStation 4)

–          5 september: Don’t Knock Twice (pc, PlayStation 4, PlayStation VR, Xbox One, HTC Vive, Oculus Rift)

–          5 September: Utawarerumono: Mask of Truth (PlayStation 4, PlayStation Vita)

–          6 september: Knack II (PlayStation 4)

–          7 september: Morphite (pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS)

–          7 september: Beat the Game (pc)

–          7 september: Tyranny: Bastard’s Wound uitbreiding (pc)

–          7 september: Tokyo Dark (pc)

–          8 september: Monster Hunter Stories (Nintendo 3DS)

–          8 september: LEGO Worlds (Nintendo Switch)

–          12 september: NASCAR Heat 2 (cc, PlayStation 4, Xbox One)

–          12 september: Tooth and Tail (pc, PlayStation 4)

–          12 september: Happy Dungeons (PlayStation 4)

–          12 september: Ys VIII: Lacrimosa of Dana (pc)

–          12 september: Rayman Legends: Definitive Edition (Nintendo Switch)

–          12 september: Bloody Zombies (pc, PlayStation 4, PlayStation VR, Xbox One, HTC Vive, Oculus Rift)

–          12 september: Hurl VR (pc)

–          13 september: Cook, Serve, Delicious! 2 (pc)

–          14 september: PES (Pro Evolution Soccer) 2018 (pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 260, Xbox One)

–          14 september: Divinity: Original Sin 2 (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          14 september: Train Sim World: Great Western Express (pc)

–          15 september: Dreambreak (PlayStation 4, Xbox One)

–          15 september: Metroid: Samus Returns (Nintendo 3DS)

–          15 september: Inside/Limbo Double Pack fysieke release (PlayStation 4, Xbox One)

–          15 september: Ys VIII: Lacrimosa of Dana (PlayStation 4, PlayStation Vita)

–          15 september: NBA 2K18 (pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One)

–          15 september: NBA Live 18 (PlayStation 4, Xbox One)

–          15 september: NHL 18 (PlayStation 4, Xbox One)

–          18 september: City of Brass (pc)

–          18 september: The Solus Project (PlayStation 4, PlayStation VR)

–          19 september: Muv Luv Alternative (pc)

–          19 september: Echo (pc, PlayStation 4)

–          19 september: End Space (PlayStation VR)

–          20 september: Pankapu (PlayStation 4, Xbox One)

–          22 september: The Coma: Recut (pc)

–          21 september: Baja: Edge of Control HD (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          21 september: Ancient Frontier (pc)

–          21 september: The Journey Down: Chapter Three (pc)

–          21 september: Arrow Heads (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          22 september: Caveman Warriors (pc)

–          22 september: The Coma: Recut (pc, Xbox One)

–          22 september: Pokémon Silver (Nintendo 3DS)

–          22 september: Pokémon Gold (Nintendo 3DS)

–          22 september: Guild Wars 2: Path of Fire (pc)

–          22 september: Mary Skelter: Nightmares (PlayStation Vita)

–          22 september: Project CARS 2 (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          22 september: Raiders of the Broken Planet (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          22 september: Senran Kagura: Peach Beach Splash (PlayStation 4)

–          22 september: Pokken Tournament DX (Nintendo Switch)

–          22 september: Dragon Ball: Xenoverse 2 (Nintendo Switch)

–          22 september: The Lego Ninjago Movie Videogame (pc)

–          26 september: Danganronpa V3: Killing Harmony (pc)

–          26 september: Halo Wars 2: Awakening the Nightmare uitbreiding (pc, Xbox One)

–          26 september: Raid: World War 2 (pc)

–          26 september: Batman: The Enemy Within Episode 2: The Pact (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          26 september: Hob (pc, PlayStation 4)

–          26 september: Ruiner (pc)

–          27 september: The Lego Ninjago Movie Videogame (PlayStation 4, Xbox One)

–          28 september: Redwall: The Warrior Reborn episode 1 (pc, Xbox One)

–          29 september: Cuphead (pc, Xbox One)

–          29 september: Yo-kai Watch 2: Psychic Specters (Droomfantomen) (Nintendo 3DS)

–          29 september: One Piece: Unlimited World Red (Nintendo Switch)

–          29 september: Blue Reflection (pc, PlayStation 4)

–          29 september: Danganronpa V3: Killing Harmony (PlayStation 4, PlayStation Vita)

–          29 september: Star Fox 2 (Super NES Classic)

–          29 september: Gundam Versus (PlayStation 4)

Datum nog onbekend:

–          Battlefield 1: In the Name of the Tsar (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          The Inner World: The Last Wind Monk (pc)

–          Valnir Rok (pc)

–          Figment (pc)

–          Stationeers (pc)

–          Cloudborn (Oculus Rift, HTC Vive)

–          NBA 2K18 (Nintendo Switch)