Maandoverzicht augustus

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Maandoverzicht augustus

Augustus! Het einde van de zomer komt langzaam al in zicht, maar we hebben nog een heleboel lange dagen in het verschiet om extra lang te gamen (niet dat we daglicht nodig hebben om te gamen, laten we eerlijk zijn). Zo net voor gamescom lijken uitgevers nog een groot aantal games uit te brengen. Dat wordt al snel duidelijk uit de lijst van games die je in dit artikel kunt vinden. De eersten hiervan kunnen we vandaag al verwachten, dus we hebben geen tijd te verliezen.

Met een lekker diverse line-up heeft ook augustus voor iedereen iets. Met Uncharted: The Lost Legacy worden PlayStation 4-spelers verblijd, terwijl gamers op de pc aan de slag mogen met StarCraft: Remastered. Augustus is ook voor eigenaren van een Nintendo Switch eindelijk een goede maand met Mario + Rabbids Kingdom Battle. Ook indie-liefhebbers worden niet vergeten en krijgen Hello Neighbor in handen. Om de lijst af te maken is er Agents of Mayhem voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Uncharted: The Lost Legacy

Op 23 augustus komt het langverwachte uitbreidingspakket van Uncharted uit voor de PlayStation 4. Naughty Dog begon er, meteen nadat Uncharted 4: A Thief’s End verscheen, aan te werken met het idee om er DLC van te maken, net als Left Behind van The Last of Us. Toen bleek dat het uitbreidingspakket groter ging worden, besloten ze om het los van de franchise te creëren.

Het verhaal in The Lost Legacy draait niet om de hoofdpersonages van Uncharted. In dit uitbreidingspakket staan Chloe en Nadine namelijk centraal. Nadine kennen we al van Uncharted 4. Hoewel ze daar als tegenstander begon, ontwikkelde haar rol zich naar iets interessants toen ze partner en ‘main boss’ Rafe Adler verliet.

Chloe daarentegen kwamen we in zowel Uncharted 2: Among Thieves als Uncharted 3: Drake’s Deception tegen. De geschiedenis van haar familie is de motor van het verhaal en de reden waarom Chloe zich in de Western Ghats bevindt. Doordat de schaal van deze game kleiner is dan de andere Uncharted-games, heeft Naughty Dog zich meer op de personages en hun verhalen kunnen concentreren.

StarCraft: Remastered

Toen StarCraft in 1998 voor pc verscheen, veranderde het een heel genre. Van Guinness World Records kreeg het vier wereldrecords, waaronder bestverkochte strategiegame op pc en het grootste aantal kijkers voor een wedstrijd. Vooral in Zuid-Korea is de game populair, waar zich er een hele cultuur omheen gebouwd heeft. In 2010 verscheen de opvolger, StarCraft II: Wings of Liberty, die het ook zeer goed deed.

Nu, negentien jaar later, brengt Blizzard de eerste game opnieuw uit. Liefhebbers kunnen StarCraft: Remastered vanaf 14 augustus op pc op de proef stellen om uit te vinden of het recht doet aan zijn voorganger. Naar eigen zeggen heeft de ontwikkelaar zich vooral gefocust op de graphics, waardoor de game nu in  4K-resolutie te spelen is. Ook heeft Blizzard de audio opnieuw opgenomen en aangepast om de functies van de online launcher te kunnen incorporeren.

Om StarCraft: Remastered to kunnen ontwikkelen, heeft Blizzard de hulp van professionele spelers ingeschakeld. Zij hebben de game tijdens de ontwikkeling gespeeld en feedback gegeven. Ook geeft Blizzard aan van plan te zijn om de game ook na release te blijven ondersteunen.

Mario + Rabbids Kingdom Battle

Deze game begon als een grote grap voor gamers. Een van de populairste videogamepersonages combineren met een van de meest gehate? Hoe kon dat ooit goed gaan? Toen de eerste gameplaybeelden binnenkwamen, waren gamers echter verrast. Misschien dat Mario + Rabbids Kingdom Battle toch nog een succes kan worden.

Vanaf 29 augustus kunnen eigenaren van een Switch het zelf uitvinden, want dan komen Mario en de Rabbids samen om het Mushroom Kingdom te redden. Struikelblokken die de ontwikkelaars van Ubisoft Montreal en Ubisoft Milan bij het ontwerpen van de game tegenkwamen, waren het behouden van zowel het typische Mario-gevoel als de atmosfeer van de Rabbids.

De turn-based strategische gameplay wordt regelmatig vergeleken met die van XCOM. Mensen die de game al gespeeld hebben, komen weg met vooral één gevoel: het is een stuk moeilijker dan je zou verwachten van een kleurrijke game die eruitziet alsof het voor kinderen bedoeld is. Durf jij deze uitdaging aan?

Hello Neighbor

Stel je voor: je bent net verhuisd en begint je buren een beetje te leren kennen, maar de overbuurman blijkt een of ander verschrikkelijk geheim te bewaren in zijn kelder. Kies je ervoor om de politie te bellen, of zelfs het hele gebeuren te negeren? Nee, natuurlijk niet. Je gaat zelf op onderzoek uit! Wat is het ergste dat zou kunnen gebeuren?!

Hello Neighbor is een game die ik heel graag wil spelen, maar die ik nooit buiten YouTube zal ervaren. Alleen al de trailer is genoeg om mij hartkloppingen te bezorgen. Met een AI die zijn gedrag aanpast aan jou weet je namelijk nooit wat je kunt verwachten. Dat is dan ook precies het aantrekkelijke (of juist niet) van Hello Neighbor.

Liefhebbers kunnen op 29 augustus op pc en Xbox One bij hun buren beginnen in te breken. Met plek voor maar vier items moeten spelers goed nadenken over welke voorwerpen ze wel of niet met zich meedragen. Ze moeten ook oppassen dat ze niet gezien worden. Eenmaal gevangen brengt de buurman ze terug naar huis, waar ze opnieuw kunnen beginnen. Vraag jij je nu niet ook af wat hij in zijn kelder verschuilt…?

Agents of Mayhem

Wie Saints Row: The Third en Saints Row IV gespeeld heeft, weet wat men kan verwachten van Agents of Mayhem. Of beter gezegd, Agents of M.A.Y.H.E.M., beter bekend als Multinational AgencY Hunting Evil Masterminds. Deze organisatie heeft maar één doel: de slechterikenorganisatie L.E.G.I.O.N. (the League of Evil Gentlemen Intent on Obliterating Nations) verslaan. Spelers kunnen hier vanaf 18 augustus op pc, PlayStation 4 en Xbox One aan beginnen.

Simpel gezegd lijkt Agents of Mayhem erg op Overwatch, maar dan offline. Uit de twaalf speelbare personages kunnen spelers er steeds drie kiezen waarmee zij chaos kunnen veroorzaken (lees: de wereld kunnen redden). Elk karakter heeft zijn eigen persoonlijkheid, verhaal en vaardigheden waardoor verschillende opstellingen een andere manier van spelen toelaten.

Over personages gesproken: Agents of Mayhem bevat geen character creation. Dit heeft Volition gedaan omdat fans vaker als bestaande karakters cosplayden. Hoewel cosplayers dit waarschijnlijk doen omdat anders niemand zou herkennen als wie ze cosplayen, lijkt het gebrek aan character customisation niet erg te zijn in een game als Agents of Mayhem. Vooral als men kijkt naar de diversiteit die er onder de personages heerst. Wat wel jammer is, is het feit dat Johnny Gat alleen als pre-order bonus beschikbaar is. Want “who doesn’t wanna be Johnny Gat?”.

Overige games:

–          1 augustus: CastleStorm VR (PlayStation VR)

–          1 augustus: Dino Frontier (PlayStation VR)

–          1 augustus: Dreadnought Open Beta (PlayStation 4)

–          1 augustus: The Long Dark Episode One: Do Not Go Gentle (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          1 augustus: The Long Dark Episode Two: Luminance Fugue (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          1 augustus: Redeemer (pc)

–          2 augustus: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel (pc)

–          2 augustus: Tacoma (pc, Xbox One)

–          8 augustus: Cat Quest (pc)

–          8 augustus: Batman: The Enemy Within Episode 1: The Enigma (Pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          8 augustus: Blackhole: Complete Edition (PlayStation 4, Xbox One)

–          8 augustus: Comet Crash 2: The Kronkoid Wars (PlayStation 4)

–          8 augustus: Graceful Explosion Machine (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          8 augustus: Hellblade: Senua’s Sacrifice (pc, PlayStation 4)

–          8 augustus: LawBreakers (pc, PlayStation 4)

–          8 augustus: Masquerada: Songs and Shadows (PlayStation 4, Xbox One)

–          8 augustus: Mega Man Legacy Collection 2 (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          8 augustus: Sine Mora EX (pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch)

–          8 augustus: Hellblade: Senua’s Sacrifice

–          10 augustus: Cat Quest (iOS)

–          11 augustus: Sudden Strike 4 (pc)

–          15 augustus: Sudden Strike 4 (PlayStation 4)

–          15 augustus: Cities: Skylines (PlayStation 4)

–          15 augustus: Nidhogg 2 (pc, PlayStation 4)

–          15 augustus: The Pillars of the Earth Book 1: From the Ashes (pc, PlayStation, Xbox One)

–          15 augustus: Observer (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          15 augustus: Sonic Mania (pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch)

–          15 augustus: Undertale (PlayStation 4, PlayStation Vita)

–          16 augustus: Conan Exiles Preview Release (Xbox One)

–          16 augustus: Matterfall (PlayStation 4)

–          22 augustus: ChromaGun (PlayStation 4)

–          22 augustus: Marvel’s Guardians of the Galaxy Episode 3: More Than a Feeling (pc, PlayStation 4, Xbox One, Android, iOS)

–          22 augustus: The Escapists 2 (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          22 augustus: White Day: A Labyrinth Named School (pc)

–          22 augustus: Thimbleweed Park (PlayStation 4)

–          23 augustus: Bleed (PlayStation 4)

–          25 augustus: White Day: A Labyrinth Named School (PlayStation 4)

–          25 augustus: F1 2017 (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          25 augustus: Madden NFL 18 (PlayStation 4, Xbox One)

–          25 augustus: Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Legacy (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          25 augustus: Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogy (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          25 augustus: One Piece: Unlimited World Red Deluxe Edition (pc, PlayStation 4)

–          25 augustus tot 28 augustus: Call of Duty: WWII privé beta (PlayStation 4)

–          29 augustus: Yakuza Kiwami (PlayStation 4)

–          29 augustus: Absolver (pc, PlayStation 4)

–          29 augustus: Dead Alliance (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          29 augustus: Metronomicon: Slay the Dance Floor (PlayStation 4, Xbox One)

–          29 augustus: Obduction (PlayStation 4, PlayStation VR)

–          29 augustus: Pillars of Eternity: Complete Edition (PlayStation 4, Xbox One)

–          29 augustus: Sparc (PlayStation VR)

–          29 augustus: Windjammers (PlayStation 4, PlayStation Vita)

–          29 augustus: XCOM 2 DLC: War of the Chosen (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          29 augustus: Yakuza Kiwami (PlayStation 4)

–          29 augustus: Ark: Survival Evolved (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          29 augustus: Killing Floor 2 (Xbox One)

–          29 augustus: The Coma: Recut (pc, PlayStation 4, Xbox One)

–          29 augustus: Axiom Verge Multiverse Switch (Nintendo Switch)

–          30 augustus: Everybody’s Golf (PlayStation 4)

–          31 augustus: Azure Striker Gunvolt (Nintendo Switch)

–          31 augustus: Last Day of June (PlayStation 4)

–          31 augustus: Redout: Lightspeed Edition (PlayStation 4, Xbox One)

–          31 augustus: Life is Strange: Before the Storm Episode 1 (pc, PlayStation 4, Xbox One)

Datum nog onbekend:

–          Demetrios: The BIG Cynical Adventure (PlayStation 4)

–          The Mummy Demastered (pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch)

–          Hearthstone: Knights of the Frozen Throne (pc, Android, iOS)