Luigi’s Mansion 3 aangekondigd tijdens Nintendo Direct

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Luigi’s Mansion 3 aangekondigd tijdens Nintendo Direct

In de jaren tachtig betekenden spoken in jouw huis dat je een belletje moest maken naar de Ghostbusters, maar wij weten dat je tegenwoordig dan bij de broer van Mario aan moet kloppen. Hoewel Mario inmiddels heeft aangegeven met pensioen te zijn als loodgieter, biedt Luigi opnieuw zijn diensten aan in Luigi’s Mansion 3.

Tijdens de laatste Nintendo Direct is Luigi’s Mansion 3 aangekondigd. Er wordt bij vermeld dat het nog een werktitel is en een definitieve releasedatum is er ook nog niet. Toch weten we dankzij de korte teaser die getoond werd hoe de game eruit gaat zien en dat we ergens volgend jaar weer op spoken mogen jagen met Luigi.

De laatste Luigi’s Mansion-game was Dark Moon, deze kwam in 2013 uit voor de Nintendo 3DS. Sindsdien was het stil rondom de broer van Mario en was men bang dat hij niet terug zou keren als spokenjager. Gelukkig kunnen fans met een gerust hart uitkijken naar 2019, want dan moet de nieuwe Luigi’s Mansion-titel uitkomen.

De game komt exclusief uit voor de Nintendo Switch, dus 3DS-bezitters moeten noodgedwongen upgraden als ze de titel willen spelen. Luigi krijgt nog wel een andere verschijning op de handheld van Nintendo, want ook Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Boswer Jr.’s Journey werd aangekondigd tijdens Direct. Deze game verschijnt in 2019 voor de 3DS.

Naast de nieuwe details voor Yoshi’s Crafted World zagen we ook de aankondiging van een nieuwe Animal Crossing-game en verscheen Cities Skylines plots in de e-shop op de Switch. Ook heeft de Yoshi-game een naam gekregen en komen er in het komende jaar veel Final Fantasy-klassiekers naar Nintendo’s platform.