Los vanaf 12 april de mysteries van The Sexy Brutale op

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Los vanaf 12 april de mysteries van The Sexy Brutale op

Een puzzelgame ontwikkeld door Cavalier Game Studios en Tequila Works, The Sexy Brutale, biedt spelers een mysterie aan om op te lossen. Gevangen in een dag die nooit eindigt, en de enige manier om te ontsnappen is door antwoorden te vinden. Zet vanaf 12 april je detective-muts op om uit te zoeken wat er precies gaande is in deze casino mansion.

Als priester Lafcadio woon je een feest bij – alleen plotseling vallen de gasten dood neer. Aan het einde van de dag draait de klok terug naar het begin van het feest, waarna alles zich herhaalt. Dit gaat oneindig lang door, tenzij jij het tegenhoudt. Om jezelf en de andere gasten te redden, moet je het raadsel oplossen. Natuurlijk is er meer gaande dan dat op eerste zicht blijkt, waardoor er verschillende draden opgepakt moeten worden.

Elk van de genodigden draagt een uniek masker. Dit masker representeert de persoonlijkheid van de gast en de manier waarop hij of zij zal sterven. Wanneer je deze persoon redt, krijg je het masker als beloning, die jou dan speciale krachten geeft die helpen bij je zoektocht naar de waarheid. Net zoals het feit dat alle maskers er anders uitzien, geven ze je ook allemaal andere vaardigheden. Sommigen hebben bijvoorbeeld iets met muziek te maken. Het masker dat Lafcadio zelf draagt geeft hem de macht om te erkennen dat de dag zich steeds herhaalt en om hier iets aan te doen.

Met elke herhaling van de dag vind je antwoorden, maar ook nieuwe vragen. Alleen door alle mysteries op te lossen kun je zowel jezelf als de andere gasten redden. Vanaf 12 april kun je hiermee aan de slag op pc. Je kunt The Sexy Brutale alvast op Steam vinden, voor het geval dat je het op je lijst wilt zetten.