Lorne Lanning boos op media vanwege Oddworld

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Lorne Lanning boos op media vanwege Oddworld

Lorne Lanning is niet blij met de ietwat negatieve verhalen rond zijn nieuwe game Oddworld: New ‘n’ Tasty. De media zou erover schrijven alsof het maar een simpele HD-remaster is, terwijl de game helemaal opnieuw is gemaakt.

De ontwikkeling van de remake van het markante Oddworld: Abe’s Oddysee voor de PlayStation 1 loopt voorspoedig. Met een nieuwe naam die het project perfect beschrijft, probeert Lorne Lanning Oddworld: New ‘n’ Tasty een eerbetoon te maken aan de eerste game en nieuwe gamers een kans te geven om de game te proberen. De media is volgens Lanning niet informatief genoeg over het project: hij vindt dat men het idee krijgt dat wat ze aan het doen zijn, niets anders is dan een oude game afstoffen en het in een HD-jasje te stoppen, vergelijkbaar met wat Capcom, Konami en Square Enix hebben gedaan met bijvoorbeeld Devil May Cry, Silent Hill en Final Fantasy X.

“De pers blijf het maar een HD-remaster noemen. Het is geen fucking HD-remaster, maar een volledig nieuwe versie van de oude game!”

Hij wil dat er geen misvattingen zijn rond de nieuwe game en dat de game zo succesvol mogelijk is. Zijn eerdere Oddworld-games waren volgens hem inferieur omdat hij gepushed werd door de uitgevers waar hij voor werkte. Met zijn eigen studio hoopt hij onafhankelijk te blijven zodat hij niet meer bij een uitgever hoeft aan te kloppen.

“Fuck die industrie. Ik wil mezelf niet meer in die wereld begeven want daarin is er niemand die wint. Ik kap liever met het maken van games dan weer een slaaf te zijn voor een bedrijf dat meer denkt aan winst en aandeelhouders dan aan de klanten.”