Loot boxes in DOTA 2 zijn nu transparant voor Nederlandse spelers

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Loot boxes in DOTA 2 zijn nu transparant voor Nederlandse spelers

Eerder dit jaar was er grote ophef rondom loot boxes. Nadat een paar games zich flink overschreden hadden, begonnen verschillende autoriteiten zich in dit drassige gebied te waden. Hieruit bleek dat een aantal games op een illegale manier loot boxes gebruikten. Een van deze games was DOTA 2. Wat hebben ze nu gedaan om dit te verbeteren?

De loot boxes die je kunt kopen in DOTA 2 zijn voor Nederlandse spelers transparant geworden. Dit blijkt uit een Reddit post van een Nederlandse speler. Wanneer Nederlandse spelers overwegen om een loot box te kopen, kunnen ze nu van tevoren zien welk item hier in zit. Zo weet de gamer dus van tevoren wat de inhoud van de digitale doos is voordat hij er geld voor neerlegt. Daarnaast is het niet meer mogelijk om de ongeopende doos te verkopen aan een andere speler en kan een speler niet langer meerdere loot boxes tegelijk aanschaffen.

Deze verandering komt onaangekondigd en het is niet duidelijk of deze verandering ook voor andere landen geldt. Valve heeft vooralsnog geen uitspraak gedaan over de recente aanpassingen.