Logitech koopt microfoonproducent Blue voor 117 miljoen dollar

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Logitech koopt microfoonproducent Blue voor 117 miljoen dollar

Accessoireproducent Logitech heeft aangekondigd dat het microfoonmaker Blue Microphones heeft gekocht. Het bedrijf dat onder andere bekend is van de Yeti- en Snowball-microfoons is voor 117 miljoen dollar verkocht aan Logitech.

Het Zwitserse Logitech heeft al meerdere accessoiremerken onder zijn vleugels, zoals headsetmaker Astro en accessoiremaker Saitek. Vanaf vandaag mag Blue Microphones zich aan dat rijtje toevoegen voor een bedrag van 117 miljoen dollar. In de aankondiging noemt Logitech CEO Bracken Darrell de overname een “nieuwe manier van groeien”.

Fans van de populaire microfoons van Blue hoeven zich geen zorgen te maken. In een e-mail richting website TechCrunch laat de toekomstige eigenaar weten dat het merk gewoon zal blijven bestaan en dat de werknemers onderdak zullen krijgen bij Logitech.

Als alles volgens plan verloopt, verwacht Logitech dat de overname in augustus al is afgerond. Dit bleek uit de presentatie van de kwartaalcijfers vandaag. Daaruit blijkt ook dat de accessoirefabrikant 15% meer verkocht in het eerste kwartaal, wat boven verwachting was.