Logitech komt met twee nieuwe G Pro-headsets

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Logitech komt met twee nieuwe G Pro-headsets

Logitech heeft twee nieuwe headsets in de op esports-gerichte G Pro-serie aangekondigd. De nieuwe G Pro X maakt gebruik van een Blue-audiosoftware, wat voor het eerst is sinds de overname van het audiobedrijf door Logitech. De headsets zijn nog deze maand te koop.

Hardwarefabrikant Logitech heeft dinsdag twee nieuwe headsets aangekondigd in de G Pro-serie: de G Pro X en G Pro Gaming Headset. Beide headsets zijn gericht op esporters en competitieve gamers, net als de andere producten in Logitech’s G Pro-lijn. Beide headsets zijn voorzien van 50mm audio drivers, welke Logitech eerder al gebruikte in de recente G935 headset. Daarnaast worden ze beide voorzien van een externe USB-geluidskaart.

Waar de G Pro X zich onderscheidt van de goedkopere G Pro is met de meegeleverde Blue-audiosoftware. Blue Voice is geïntegreerd in Logitech’s G Hub-software en bevat verschillende professionele functies zoals een de-esser en de-popper die vervelende geluiden tijdens het spreken tegen moeten gaan. Ook ondersteund de G Pro X DTS Headphone:X 2.0, waarmee een 3D-effect wordt gesimuleerd op basis van de originele opnames van de audio. Logitech levert ook een extra setje oorkussens van velours mee en een extra kabel om de G Pro X met je mobiele telefoon te verbinden.

Beide headsets zijn vanaf het einde van juli te koop. De G Pro X zal daarbij een prijs van 129 euro krijgen, de G Pro een prijs van 100 euro. Logitech gaat de G Pro X bij alle verkooppunten aanbieden, terwijl de reguliere G Pro alleen bij Bol.com en Coolblue in Nederland te koop zullen zijn.