Live-actionfilm van Mulan krijgt eerste teaser

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Live-actionfilm van Mulan krijgt eerste teaser

Naast Aladdin en The Lion King krijgt Mulan ook een live-actionverfilming. Tot en met afgelopen zondag zagen we nog geen beelden van die laatste. Daar kwam verandering in door middel van een teaser.

De live-actionfilm vertelt hetzelfde verhaal als dat van de oorspronkelijke animatiefilm uit 1998. Die vertelt het verhaal van Mulan die de plaats van haar zieke vader in het Chinese leger inneemt. Omdat vrouwen toen nog niet in het leger mochten, verkleedt ze zich als de mannelijke krijger Hua Jun. Vanwege haar vermomming vergt elke stap van haar training veel innerlijke kracht. Dit alles om haar vader en haar natie trots te maken.

Voor de regie van de live-actionversie van Mulan schakelde Disney Niki Caro in. Zij wordt voor het scenario bijgestaan door Rick Jaffa, Amanda Silver, Elizabeth Martin en Lauren Hynek. Daarnaast kruipt Yifei Liu in de huid van Mulan. Ook Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Gong Li en Jet Li maken deel uit van de cast. De volledige film verschijnt in de loop van 2020 op het grote scherm.