Live-actionfilm van Disneys The Hunchback of Notre Dame in de maak

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Live-actionfilm van Disneys The Hunchback of Notre Dame in de maak

Disney is druk bezig allerlei klassiekers opnieuw naar het witte doek te brengen in live-action vorm. Ook The Hunchback of Notre Dame krijgt zo’n nieuwe versie. De schrijver David Henry Hwang is aangenomen door Disney om het script van de film te schrijven.

Veel van ons hebben de originele versie van The Hunchback of Notre Dame (De klokkenluider van de Notre Dame) vast wel gezien, of je nou jong of oud was tijdens het kijken. In de film volgen we Quasimodo, een kleine man met een wat vreemd uiterlijk, die verantwoordelijk is voor het luiden van de klokken van de Notre Dame. Veel contact heeft hij niet met mensen vanwege zijn uiterlijk, maar dat verandert wanneer hij de zigeunerin met de naam Esmeralda ontmoet.

Dit hele verhaal wordt opnieuw gemaakt, maar ditmaal dus als live-actionfilm. Hoewel deze versie officieel het stempel ‘film’ krijgt, heeft het veel weg van een musical. Precies zoals we eigenlijk van Disney kennen. Naast Hwang voor het script, zijn Alan Menken en Stephen Schwartz aangenomen om de muziek te schrijven en Josh Gad gaat de film producen. Wat al deze heren ervan gaan maken, gaan we in de toekomst zien. Wanneer exact is momenteel nog even de vraag, er is namelijk geen releasedatum of releaseperiode aangekondigd voor de film.