Live-action serie van Avatar: The Last Airbender aangekondigd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Live-action serie van Avatar: The Last Airbender aangekondigd

Er komt een nieuwe live-action serie van de Nickelodeon-animatieserie Avatar: The Last Airbender. Dit laat de streamingdienst Netflix vandaag weten. De serie wordt gemaakt door de originele makers van de animatieserie: Michael DiMartino en Bryan Konietzko. Fans van de serie hopen op een betere live-action versie van de animatieserie dan de film uit 2010. 

Volgens Netflix wordt de animatieserie in een nieuw jasje gestoken. DiMartino en Konietzko zijn de uitvoerende producten en hebben de leiding over de serie. De productie zal starten in 2019. DiMartino en Konietzko lieten in een statement weten dat ze ontzettend veel zin hebben om de wereld van Aang zo mooi en filmisch mogelijk tot leven te gaan brengen.

Op het Twitter-account van See What’s Next, waarop de tweet verscheen over de komst van de live-action serie, is een concepttekening te zien, gemaakt door artiest John Staub. Op de tekening is de grote luchtbizon Appa te zien met een kleine persoon ernaast. De persoon heeft een stok in zijn hand. Hierdoor kunnen we er wel bijna zeker van zijn dat de persoon op de tekening de held Avatar Aang is.

In 2010 werd er al eerder een live-action versie van de animatieserie gemaakt. Deze film werd niet goed ontvangen. Volgens DiMartino en Konietzko was het probleem van deze film dat het cultureel niet goed in elkaar zat. Zij zullen dan ook zorgen dat de live-action serie niet zal bestaan uit een whitewashed cast. Zij willen met deze serie nog dieper ingaan op de personages, de verhaallijn, de actie en de verschillende werelden.