Live-action-serie Cowboy Bebop in de maak

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Live-action-serie Cowboy Bebop in de maak

Na de release van Death Note duikt Netflix in een nieuw live-action-animeproject. Deze keer is het de beurt aan de legendarische serie Cowboy Bebop. Netflix kondigt vandaag op Twitter aan dat de live-action-serie nu in de maak is.

Sinds vorig jaar circuleren er geruchten dat er een live-action-versie van Cowboy Bebop in de maak zou zijn. Vandaag bevestigt Netflix een serie te co-produceren met Tomorrow Studios. In totaal omvat het project tien afleveringen. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

Netflix heeft schrijvers André Nemec en Josh Appelbaum weten te strikken als uitvoerend producenten. Eerder werkten zij samen aan Mission Impossible: Ghost Protocol. Zij krijgen versterking van Jeff Pinkner en Scott Rosenburg, die samen onder andere Venom en Jumanji: Welcome to the Jungle schreven. Verder is de eerste aflevering van de hand van Christopher Yost. Hij schreef voor Thor: The Dark World en Thor: Ragnarok. Ten slotte werkt Shinichiro Watanabe, de regisseur van de originele Cowboy Bebop-serie, mee als adviseur.

Hoewel de Netflix-versie van Death Note slecht werd ontvangen door fans, lijkt dit Netflix niet te stoppen om anime meer aan de man te brengen. Gisteren kondigde het bedrijf bijvoorbeeld aan de rechten op Neon Genesis Evangelion te hebben verkregen. Ook krijgt de veelgeprezen serie Castlevania een derde seizoen.