Little Nightmares zorgt voor nare dromen op 28 april

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Little Nightmares zorgt voor nare dromen op 28 april

Vorig jaar zomer bracht Bandai Namco het nieuws naar buiten dat Little Nightmares in het ontwikkeling is door Tarsier Studios. Het is een puzzel-platformer waarin bijna elke nachtmerrie van een klein kind in zit verwerkt. Aankomende lente mogen we deze zelf ervaren, want op 28 januari verschijnt de game voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Nu de releasedatum van 28 april bekend is, kun je Little Nightmares digitaal en fysiek pre-orderen. De mensen die dit doen krijgen een aantal extra’s, zoals The Scarecrow Sack en de Upside-down Teapot Masks, beide in-game items om je op weg te helpen. Spelers op de pc en de PlayStation 4 krijgen ook nog een wallpaper en de originele soundtrack. Ook is er een fysieke collecters edition van Little Nightmares te krijgen met een statue van het hoofdpersonage, de soundtrack op disc, een poster en een stickervel om bijvoorbeeld je laptop ‘op te vrolijken’.

In Little Nightmares draait het om het kind Six die in een grimmige onderwaterwereld terecht is gekomen, namelijk The Maw. Hier lijkt het alsof iedereen Six ziet als een lekker maaltje en is het aan jou de taak om snel te ontsnappen uit deze verdorven wereld. In bovenstaande trailer zie je hoe Six te pakken wordt genomen door de kwaadaardige wezens in The Maw.