Lionhead werkt niet aan Fable 4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Lionhead werkt niet aan Fable 4

Hoop je dat Lionhead Studios in het geheim werkt aan Fable 4? Dan is er slecht nieuws: Lionhead is er niet mee bezig en zal dat voor de komende jaren ook niet doen. Ze hebben hun handen vol aan Fable: Legends.

Door de jaren heen is de Fable-serie synoniem geworden aan Microsoft’s Xbox consoles. Met de release van Fable: Legends zal dat niet anders zijn, al is die game niet te vergelijken met de eerdere titels in de Fable-serie. Toen een fan via Twitter aan Lionhead Studios vroeg of we in de komende jaren naast Fable: Legends ook nog een volwaardige Fable 4 kunnen verwachten, gaf Lionhead een kort maar krachtig antwoord.

Lionhead Studios is van plan om Fable: Legends continu te voorzien van extra content door middel van DLC. Als alles goed gaat, zijn ze het zelfs van plan om dat maximaal tien jaar lang vol te houden. Microsoft vindt dit blijkbaar goed, aangezien zij Lionhead aanspoorde deze weg met de Fable-franchise in te slaan toen Lionhead het idee van Fable: Legends pitchte.

Fable: Legends moet aan het einde van dit jaar uitkomen, al is een exacte datum nog niet bekend. De game komt uit voor de Xbox One en de pc, al is het ook niet duidelijk of Fable: Legends voor beide platformen tegelijk uitkomt.