Link tussen Assassin’s Creed 4 en Watch Dogs gevonden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Link tussen Assassin’s Creed 4 en Watch Dogs gevonden

Ubisoft heeft een tijdje terug aangegeven dat men hoopt dat Watch Dogs de nieuwe Assasin’s Creed wordt. Een easter egg die te vinden is in Assasin’s Creed 4: Black Flag, lijkt van die gedachte een realiteit te maken.

In Assasin’s Creed 4, heeft de speler de mogelijkheid om Abstergo computers te hacken. Daarin is het mogelijk om een pagina te vinden over de Blume Corperation, de makers van de handige software waarmee alles te hacken is via een smartphone in Watch Dogs. De pagina zegt niks beduidends en heeft geen impact op de game zelf, maar zet wel tot denken. Het zou kunnen dat het alleen een grap van de makers is, of misschien speelt Watch Dogs zich af in het zelfde universum als dat van Assasin’s Creed. Dit zou een bijzonder interessante wending kunnen geven aan beide series, niettemin een mogelijkheid voor een crossover game.

Misschien dat Watch Dogs hier dieper op in gaat, maar dat zien we pas als de game uitkomt in het voorjaar van 2014. De game werd onlangs uitgesteld om “de kwaliteit van de game te waarborgen”.