Lindsay Lohan verliest opnieuw in rechtzaak tegen GTA 5

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Lindsay Lohan verliest opnieuw in rechtzaak tegen GTA 5

Lindsay Lohan en haar advocaten zijn al een aantal jaar bezig met het aanspannen van zaken tegen Rockstar en Take-Two Interactive. De reden daarvoor? Volgens Lohan zou het personage Lacey Jonas teveel op haar lijken, zonder dat ze toestemming had gegeven voor de gelijkenis. Het hoogste hof in de staat New York heeft haar nu definitief ongelijk gegeven.

Lindsay Lohan begon haar zaak tegen Rockstar en Take-Two Interactive in 2014, kort na het verschijnen van GTA 5. De zaak richtte zich op het personage Lacey Jonas, een getroebleerde actrice met een cocaïneverslaving. Volgens Lohan was dit personage zonder toestemming gebaseerd op haar beeltenis.

Take-Two Interactive en Rockstar waren er vanaf het begin af aan van overtuigd dat Lohan de zaak slechts aanspande om aandacht en publiciteit te genereren. Toch kreeg de zaak groen licht, maar in 2016 werd geoordeeld dat de gelijkenis tussen Lohan en Jonas niet strafbaar was.

Lohan en haar advocaten lieten het daar echter niet bij zitten en daagden Rockstar en Take-Two voor het New York Court of Appeals, het hooggerechtshof van de staat New York. Deze rechtbank kwam echter tot dezelfde conclusie. Daarmee lijkt er nu een definitief einde te komen aan de langlopende zaak.