Lilith Ltd. komt met statement over annuleren Allison Road

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Lilith Ltd. komt met statement over annuleren Allison Road

Er lijkt een vloek te heersen op de ontwikkeling van goede horror games. Waar er eerst bij Silent Hills in een vroeg stadium de stekker uit werd getrokken, is dit zo’n twee weken geleden ook gebeurd met Allison Road. Een game die gezien werd als spiritueel opvolger van Silent Hills. Tot op heden is het ongewis wat de reden is dat het project is geannuleerd, maar beide partijen zijn nu met een statement naar buiten gekomen.

Inmiddels zijn we een aantal weken verder en hebben beide partijen een statement naar buiten gebracht waarin zij naar de buitenwereld aangeven dat de samenwerking is beëindigd. Als je beide statements naast elkaar legt is het goed te zien dat zowel uitgever Team17 als ontwikkelaar Lilith Ltd. goed hebben besproken hoe zij dit nieuws naar buiten brengen. Uitgever Team17 bracht in een interview een officieel statement naar buiten waarin zij duidelijk maken Allison Road niet uit te gaan geven.

“Na lang beraad tussen ons en eigenaar van Lilith Ltd., Chris Kesler, hebben we gezamenlijk besloten om onze samenwerking om Allison Road onder de vlag van Team17 uit te geven per direct te beëindigen. Het concept van Allison Road spreekt ons zeer aan en we waarderen het talent van Chris enorm, maar zo nu en dan gaat niet alles volgens plan omdat het ontwikkelen en uitgeven van een game zoveel complexe lagen bevat. Het hele team wenst Chris het beste voor zijn huidige en toekomstige projecten waar wij, ook voor de samenwerking, al fan van waren.

Ook viel op de Facebook-pagina van Allison Road te lezen dat Lilith Ltd. en Team17 in onderlinge overeenstemming besloten hebben de samenwerking per direct te beëindigen en daarmee het project te annuleren. Allison Road begon afgelopen september als Kickstarter-project, maar blies de Kickstarter af toen Team17 zich meldde als uitgever. Chris Kesler lijkt er desondanks niet voor te kiezen alsnog de route via Kickstarter te bewandelen en de berichtgeving lijkt er op te wijzen dat Allison Road van de baan is.