Lijst met schrijvers Picard Star Trek-serie bekend

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Lijst met schrijvers Picard Star Trek-serie bekend

Vorige maand werd bekendgemaakt dat Sir Patrick Stewart terugkeert naar de Star Trek-franchise. Stewart zal weer in de huid kruipen van zijn iconische personage Jean-Luc Picard in een nieuwe Picard Star Trek-serie van CBS All Access. De acteur maakte op zijn Twitter-account de lijst met schrijvers voor de serie bekend.

Stewart postte een foto op zijn Twitter-account waarop hij te zien is met de schrijvers. Op de foto zijn onder andere te zien: Kirsten Beyer (Star Trek: Discovery), Michael Chabon (John Carter), Oscar-winnaar Akiva Goldsman (A Beautiful Mind), Diandra Pendleton-Thompson (Lucky Night) en de Emmy-genomineerde James Duff (Major Crimes).

Uitvoerend producent Alex Kurtzman (Star Trek: Discovery) zal de ontwikkeling van de nieuwe serie overzien. De nieuwe serie zal geen reboot zijn van Star Trek: The Next Generation, maar zal verder ingaan op het verhaal van Picard.

Begin 1987 leidde Stewart de Star Trek: New Generation-serie voor maar liefst zeven seizoenen. Daarna stapte hij over op films. Hij speelde in de films Star Trek Generations (1994), Star Trek: First Contact (1996), Star Trek: Insurrection (1998) en Star Trek: Nemesis (2002). Tevens speelde Stewart in de eerste aflevering van de Star Trek: Deep Space Nine, Emissary. Stewart is ook bekend van het personage Dr. Charles Xavier dat hij speelde in de X-Men-franchise.