Liggen er twee nieuwe projecten van Bethesda op de loer?

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Liggen er twee nieuwe projecten van Bethesda op de loer?

Met de E3 in aantocht beginnen gamebedrijven met het voorbereiden van hun presentaties. Zo heeft ook Bethesda iets gepland, wiens presentatie om 19:00 op 11 juni (02:00 op 12 juni in Nederland) plaatsvindt. Hiervoor zijn de uitnodigingen de al deur uit en die wijzen mogelijk op iets interessants.

De uitnodiging komt namelijk in de vorm van een afbeelding, waarin het bedrijf als een pretpark genaamd Bethesdaland wordt weergegeven. Als attracties in het park kun je Dishonored, Prey, DOOM, Quake en The Elder Scrolls herkennen. Ook elementen van Fallout zijn verspreid door het plaatje. Het is overduidelijk Bethesda – maar dat is niet alles.

Twee stukken van het park zijn afgesloten en worden begeleid door de teksten “under construction”, “pardon our dust” en “coming soon”. Mogelijk wijst dit ernaar dat de uitgever van plan is om tijdens de E3 nieuwe projecten aan te kondigen. Of dit nieuwe IPs zullen zijn of vervolgen van bestaande franchises kan niet worden afgeleid uit het plaatje.

Bethesda verscheen in 2015 voor het eerst op de E3. Zowel in 2015 als in 2016 pakte de uitgever groots uit met verschillende games. Of het Bethesda lukt om hier een traditie van te maken, zullen we in juni te weten komen.