Level-5 kondigt free-to-play RPG Wonderflick aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Level-5 kondigt free-to-play RPG Wonderflick aan

Professor Layton en Ni No Kuni ontwikkelaar Level-5 heeft aangegeven bezig te zijn met een free-to-play RPG genaamd Wonderflick. De game wordt ontwikkeld voor Android, iOS, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U en Xbox One. Het zal gaan om een traditionele RPG met de mogelijkheid om cross-platform te spelen.

Level-5 belooft dat Wonderflick duidend uren aan gameplay zal bieden waarin de speler met een zelfgemaakte held verschillende queesten moet ondernemen in dorpjes en kerkers. Grote namen zijn verbonden aan het project; zo zal Final Fantasy XIII character designer Nao Ikeda de personages ontwikkelen en wordt de muziek gemaakt door Nobuo Uematsu, de man die onder andere voor de Final Fantasy franchise de muziek schrijft.

Een belangrijke functie in de game zal het second-screen gedeelte zijn, waarin bijvoorbeeld de vooruitgang in de game op smartphones, tablets en de PlayStation Vita crossplatform kan worden opgeslagen en gebruikt kan worden op een ander apparaat. De smartphone versie van de game staat vooralsnog gepland voor release begin november in Japan. Er is nog geen duidelijkheid over een Europese release of over eventuele kosten voor de console versies van het spel.