Lego Line-up

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Lego Line-up

Lego is al lang niet meer enkel bekend van de geweldige bouwsteentjes, maar heeft al aardig wat game-titels onder haar hoede genomen. De komende maanden komen er ook weer genoeg virtuele Lego-avonturen uit en wij checkten ze voor je op gamescom 2017.

In Keulen is Lego goed vertegenwoordigd en konden we vijf aankomende Lego-titels checken. Zo ging Jermaine langs bij Warner Bros om daar Lego Power Puff Girls te checken; een nieuw onderdeel van Lego Dimensions. Daarnaast mocht hij ook even kijken of het al een beetje opschiet met Lego Worlds. Jordy ging langs om Lego Ninjago te spelen en Kevin mocht zich gelukkig rekenen bij Marvel Super Heroes 2. Ze rapporteren hieronder hun bevindingen!

Lego Power Puff Girls

Met Lego Dimensions weet Lego al enkele jaren hun fans goed te bedienen. De eerste Lego Dimensions liet ons destijds kennis maken met het karakter Wyldstyle uit de Lego-movie, Batman uit de Batman-serie en Gandalf uit Lord of the Rings, die samen het hoofd trio vormen in de reeks. De speler zet een echte Lego versie, met ingebouwde chip, van deze karakters op een soort scanner waardoor deze verschijnen in de game. We hebben het allemaal al eens gezien met Disney Infinity en Skylanders. Waar je bij Skylanders alleen het poppetje hebt, krijg je bij Lego daadwerkelijk de Legosteentjes en figuren die je eventueel ook in je Lego speelgoed zou kunnen gebruiken.

Om niet alleen de jongste Legofans aan te spreken, deed Lego iets slims. Ze haalde series of films van vroeger naar de Legowereld. Zo konden we in de serie al aan de slag met alle Ghostbusters, Back to the Future, Doctor Who, A-team en Knight Rider, maar ook met karakters uit andere games, zoals Portal 2 en Sonic.

Lego Powerpuff 
 Pixel Vault

Omdat je echte Lego figuren krijgt, zijn deze razend populair onder verzamelaars. Met Power Puff Girls laat Warner Bros de populaire tekenfilmserie uit de jaren 90 herleven. De fictieve stad Townsville is een combinatie van Lego en de herkenbare cell-shaded tekenfilmstijl. Alledrie de Power Puff Girls hebben hun eigen vechtstijl en kunnen vliegen, waardoor je je makkelijk door de map kunt voortbewegen. Nieuw in de serie is de mogelijkheid om naar kleinere levels te gaan in het centrale level. Zo heb je bijvoorbeeld in Townsville een wolk waar je naartoe kunt vliegen, waardoor je in een geheel nieuw level terecht komt.

Naast de Power Puff Girls worden onder andere de Teen Titans speelbaar. Eerder kwamen Cyborg en Robin al uit, maar nu kun je dus ook met Raven, Starfire en Beastboy aan de slag. Voor de oudere fans wordt Beetlejuice naar de Legowereld gehaald. Vanaf 12 september kunnen we aan de slag met deze karakters op de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Lego Worlds

Lego Worlds is vooral een fanservice, omdat Lego bedoeld is om mee te bouwen. Er was voorheen nooit écht een Lego-game waar je gewoon kon bouwen in een open wereld. Met Lego Worlds kwam daar veranderingen in en kreeg je de kans om een enorm grote open wereld te verkennen en met de bekende steentjes bouwwerken te maken. Toch was er wat kritiek, omdat het vrij moeilijk was om een huis te bouwen. In de nieuwste update hebben ze een tool toegevoegd, waardoor je makkelijk muren kunt plaatsen en met een druk op de knop het huis zelf wordt afgebouwd. Als het huis eenmaal staat, kun je alles gaan inrichten of aanpassen. Deze keer komt Lego Worlds ook naar de Switch en dit is een uitstekende Switch-game. De game loopt soepel en ziet er goed uit op het kleine scherm van de Switch. Lego Worlds voor de Switch wordt op 8 september verwacht. De update proberen ze voor deze tijd uit te voeren.

Lego Worlds 
 Pixel Vault

Lego Ninjago

Tegelijkertijd met de game Lego Ninjago komt ook de gelijknamige film uit. We hebben we dit al een eerder gezien met Lego the Movie. De game zal dan ook het verhaal krijgen zoals in de film, maar dan wel een stukje langer. Tijdens een hands-on sessie mochten we een level spelen die zich ongeveer op de helft van de film afspeelt. We hebben helaas dus niet kunnen vernemen hoe de open wereld er in deze game uitziet.

Lego ninjago videogame 
 Pixel Vault

Wat we je wel kunnen vertellen, is dat het er grafisch weer als een plaatje uitziet. Bij elke Lego-game wordt dit eigenlijk wel weer een stukje beter. Al zal het deze keer voornamelijk komen door het niet uitbrengen op de PS3 en Xbox 360. Ook werd er door een ontwikkelaar verteld dat er hierdoor veel meer vijanden gelijktijdig het strijdveld kunnen betreden.

Aangezien de Ninjago-serie eigenlijk gaat ninja’s die vechten, is dit dus ook zeer prominent aanwezig in de game. Van de tofste combo’s tot het wall-runnen voelde je je als een echte ninja. Lego Ninjago komt net zoals de film uit op 27 september en is te spelen op pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Lego Marvel Super Heroes 2

Zoals je hierboven al wel hebt gemerkt, kennen de Lego-games verschillende soorten en maten. De Ninjago-serie is redelijk gestructureerd, terwijl je in Worlds alle vrijheid krijgt om te doen en laten. Lego Marvel Super Heroes zoekt daar een mooie tussenweg in en gaat in de sequel nog een stapje verder. Dit keer dropt de game je in Chronopolis, een enorme stad gemaakt door de nieuwe slechterik Kang.

LEGO Marvel Super Heroes 2 
 Pixel Vault

In Chronopolis kom je tal van bekende locaties uit het Marvel-universum tegen: New York, K’un-lun, Asgard en ga zo maar even door. Allemaal secties die je vrij kan bezoeken met één van de tientallen, zo niet honderden karakters. Van wat we in Keulen te zien krijgen, zal er een enorme selectie aan personages zijn, ieder met zijn of haar eigen skills.

Natuurlijk spendeer je niet alleen maar tijd in de open wereld, want er zullen ook losse en meer ‘afgesloten’ segmenten zijn in de game. Van wat wij kregen te spelen, moesten wij het opnemen tegen een eindbaas, waarin we met een zwik aan Marvel superhelden (en schurken) aan de slag mochten. Denk daarbij aan Thor, Captain America, Captain Marvel en zelfs Loki. Wat een opvallende nieuwe toevoeging is aan dit soort segmenten, is de dynamische vijand: deze past zich aan naar jouw speelstijl. Ben jij een close-combat vechter, dan zal de vijand meer langeafstandsaanvallen gaan gebruiken en vice versa.

Lego Marvel Super Heroes 2 ligt vanaf 17 november in de winkels voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. De Nintendo Switch-versie volgt later dit jaar.