League of Legends wordt toegankelijker voor nieuwkomers

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
League of Legends wordt toegankelijker voor nieuwkomers

Ontwikkelaar Riot Games heeft bekend gemaakt dat het een nieuw tutorial systeem gaat implementeren voor hun populaire game League of Legends. De community staat erom bekend vrij hard te zijn voor nieuwkomers en de Amerikaanse ontwikkelaar hoopt dat dankzij dit nieuwe systeem meer beginners zullen blijven hangen.

De tutorial, genaamd Intro Bots, zal de complete basis van de gameplay uitleggen door spelers te laten spelen tegen bots. In het begin zullen spelers ook niet alle functies van de game voorgeschoteld krijgen zodat ze langzaam kunnen wennen. Zo is het niet mogelijk om items te kopen en is het ook niet nodig om minions als laatste te raken zodat er goud wordt verdient. Volgens Riot Games zijn dat elementen die de speler beter op een later tijdstip kan leren.

“Het nieuwe tutorial systeem is ook dynamisch zodat spelers geconfronteerd worden met tegenstand van hun eigen niveau”, valt te lezen op de officiële website van Riot Games. “Nieuwe spelers zullen langzaamaan worden geleid naar het niveau dat noodzakelijk is voor de andere modes, terwijl ervaren spelers daar binnen een korte tijd naar toe worden geloodst.”

Intro Bots zal binnenkort beschikbaar komen op de test server en moet kort daarna al live gaan.