League of Legends krijgt een nieuw champion-duo met een hoge synergie

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
League of Legends krijgt een nieuw champion-duo met een hoge synergie

Binnenkort komen er twee nieuwe champions naar League of Legends: Rakan en Xayah. Zij zijn uniek in dat ze vanuit de lore een koppel voorstellen en elkaar in-game dus complimenteren. Hij is een support-klasse en zij wordt aangemerkt als marksman.

Het design van de twee lijkt gebaseerd op Chinese mythologie. De jian is een vogel met maar één vleugel en één oog, waardoor er altijd twee nodig zijn om te vliegen. Hoewel Rakan beide ogen behouden heeft, is hun afhankelijkheid van elkaar duidelijk als je naar hun vaardigheden kijkt. Xayah werkt het best op een afstand en aan de randen van een gevecht terwijl ze veren-vallen neerplant. Doordat dit nogal wat tijd vraagt, is ze minder behendig midden in een gevecht zelf.

Daar komt Rakan – of een andere support-karakter – bij kijken. Zijn vaardigheden bestaan dan ook voor het algemeen uit het beschermen van bondgenoten en het afleiden van vijanden. Zo zorgt hij ervoor dat Xayah veilig haar veren op tegenstanders kan afsturen en haar valluiken kan neerzetten. Hij onderbreekt antagonisten meer, dan dat hij echt schade aanricht. Als hij in z’n eentje een gevecht aangaat, is de kans groot dat hij het er niet levend vanaf brengt.

Omdat het hier om een koppel gaat, vullen ze elkaar ook met hun vaardigheden aan. Als Xayah Deadly Plumage in de buurt van Rakan activeert, deelt ze de krachten daarvan met haar wederhelft. Aan de andere kant heeft Rakan zijn Battle Dance, wat hem in staat stelt om van een afstandje naar een teamgenoot te springen en die tijdelijk te beschermen. Deze vaardigheid kan hij van verder weg activeren als Xayah in de buurt is.

Het is nog niet bekend wanneer deze personages in de officiële versie van League of Legends beschikbaar worden. Deze week komt eerst patch 7.7 nog uit. Mogelijk zit het duo dan in de volgende patch.